Lummeltje

Soms hoor je een “nieuw” woord.
Laatst schreef ik al een blog over een, voor mij nieuw woord: scheluw.

Gisteren hoorde ik een “oud” woord met een nieuwe betekenis! Lummeltje!
Bedoeld werd NIET een kleine lummel (vlgs woordenboek: slome, onhandige jongen), maar het woord lummeltje, dat niet bestaat zonder “tje” !

Het woord is dan wel nieuw voor me maar ik heb wel lummeltjes in mijn kleding!
Het zijn namelijk bandjes binnenin je mouw. Ze zijn er (met een knoopje op de mouw) als mogelijkheid om mouwen korter te maken. Een synoniem is “mouwbandje”

De lummeltjes in gebruik én op de roze mouw het knoopje: dán weet je dat aan de mouwbinnenkant een lummeltje zit!

Niet alleen vrouwen kunnen lummeltjes hebben, ook bij mannenoverhemden zijn wel eens “lummeltjes” te vinden. Ik vond in een advertentie: Regular fit- western shirt,  de mouwen hebben een lummeltje waarmee je ze een paar keer kunt omslaan en ook waren er foto’s van mannenhemden mét lummeltjes te vinden.

Toen ik, op internet, naar lummeltjes aan het zoeken was vond ik wel wat “andere” lummels (zonder verkleinwoord) allemaal verschillende producten die zo genoemd werden!
Een zitelement,, een vloerlamp, een doos extra lange frikandellen én een scharnierende pen waarmee een giek aan de mast is bevestigd (waardoor de giek in het verticale vlak en in het horizontale draaibaar is)
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s