Tentoonstelling: Splendid Isolation

De eerste solotentoonstelling van Ian Berry (1984 – ) in Nederland wordt gehouden in Museum Rijkswijk (nog geopend t/ 15 augustus)

Museum Rijswijk is gehuisvest in  Oud Rijswijk in een pand dat, in zijn huidige vorm, dateert uit omstreeks 1790, maar is gebouwd op de resten van een 17e eeuwse boerderij. De dichter en toneelschrijver Hendrik Tollens  (1780-1856) woonde ooit in dit pand.
Het huis werd naar hem vernoemd. Museum Rijswijk is dus gevestigd in het Tollenshuis.
In 2012 werd naast het Tollenshuis een grote expositievleugel gebouwd.

Als we bij de vlakbij gelegen parkeerplaats uitgestapt zijn en kijken of en waar je geld in de parkeermeter moet gooien komt de, op de hoek zittende slager (mét voorschoot aan) naar buiten, hij zag ons kijken en komt ons informeren dat de parkeerplaats gratis is en het museum vlak om de hoek.
We bedanken hem voor de “service” waarop hij zegt dat deze “service” hem een reden geeft om even naar buiten te gaan en een praatje te maken. Hij komt zelf overigens NIET uit Rijkswijk maar uit Kijkduin; het mooiste stukje van Den Haag (volgens zijn zeggen)

Het entree van het museum  is verwelkomend en het uitzicht vanuit het museum is rustgevend.
Op de toilet zul je nooit w.c.- papier tekort komen .

De Brit Ian Berry (1984- ) hergebruikt jeans, jassen en andere denimkleding om portretten, landschappen en andere unieke werken te maken. Hij sorteert de denim kleding op kleur zoals een schilder zijn palet gebruikt. Zijn “schilderijen” zijn collages van denim.

Een kamer met details:

De trein, de metro en de mensen erin

Zijn denim planten, staand en hangend zijn bijzonder realistisch, maar wel helemaal blauwe met blauwe (denim) bladeren

Club Deuce, Bar is geplakt op een denim ondergrond die bedrukt lijkt met een soort “onderzettertjes”

Een “detail” uit de Installatie : The Newsagent (2020)

Als we al Berry’s werk gezien hebben besluiten we in het Tollenscafé een kop koffie te drinken en de aangeprezen verse taart te proberen; de notenworteltaart is een echte aanrader.

We maken meer in Oud Rijswijk mee, daarover vertel ik u morgen meer.

Een gedachte over “Tentoonstelling: Splendid Isolation

  1. Hoi Baars, zoals bij veel kunstwerken die jij toont en er meestal zelf bij bent geweest, zijn niet mijn ding, maar ik kan wel altijd bewondering hebben voor het idee en de uitvoering ervan. Zo ook met deze kunstenaar en zijn toepassing van denim, knap en wonderbaarlijk dat jij dat allemaal structureert, liefs Johannes

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s