De Groene Afslag.

De Groene Afslag is een Pleisterplaats voor de wereld van morgen!
Te abstract?
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als restaurant, café, vergaderzalenverhuurbedrijf, flexwerkplek, evenementenlocatie. Maar de Groene Afslag is óók een HUB voor duurzame koplopers.
De Groene Afslag is de dorpspomp waar veranderaars elkaar treffen. Een gemeenschappelijke speelplaats voor mensen die inzien dat we een aantal dingen zullen moeten veranderen in onze levens.

Die fysieke locatie ligt in het hart van ’t Gooi, pal onderaan afrit 8 van de A1; gelegen in het Goois Natuurreservaat. Je neemt, om er te komen, dus letterlijk: de Groene Afslag.

De Groene afslag is maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.
Ook is er elke eerste en derde zondag van de maand een markt die om 11.00 uur opent!
Leuk om eens rond te kijken, op het terras onder de bomen iets te drinken of te eten.
Voor de hond is er op het terras “bruiswater” Ik koos er voor een biertje van Brouwerij De Leckere, de eerste (Utrechtse) 100% biologische en 100% fossiele brandstofvrije brouwerij van Nederland (ze zijn van het gas af en hebben 920 zonnepanelen op hun dak).
Hun slagzin: . Laten we het leven vieren. Durf de Leckere.

Ook de kinderen kunnen mee naar de Groene Afslag, spelen in de zandbak, zitten/klimmen op de witte neushoorn of schommelen op de bijzondere schommels die tussen de bomen hangen,

terwijl de volwassenen kennis kunnen nemen van bijzondere “groene” zaken en/of gezonde plantjes, fruit, groente of bijzonder brood kopen

Infobord (voor-en achterkant); Wat als we bouwmaterialen uit onze eigen tuin kunnen halen?
Resultaat van het actieonderzoek van Bouwtuin,*) naar de architectonische innovatie van de natuurlijke bouwmaterialen: aarde, hout en riet, afkomstig uit de regio Hilversum en de Gooi- en Vechtstreek

Ik neem ook even een kijkje binnen, waar de flex-en vergaderruimtes zijn en het minitheaterzaaltje. De locatie is gevestigd in een oud slooppand en is compleet ingericht met gebruikte meubels en materialen.
Een snelle blik in de te huren vergaderruimtes liet me zien dat ze stuk voor stuk hun eigen sfeer hebben en ingericht zijn met “gered” vintage meubels en objecten ( mij sprak de “gele” kamer wel aan)  

Ook de toiletten zijn “groen” en de vuilnisbak is een Hotbin, een GFT bak die het afval tussen de 40 en 60 graden Celsius houdt en 32x sneller composteert dan een “koude” bak (organic compost in 30-90 days) Weliswaar letterlijk grijs, maar “groen” in de zin van milieuvriendelijk.

De Groene Afslag laat zien dat de wereld kan vergroenen en dat ieder mens daaraan kan bijdragen!

De oma van onze koning zwaait ons uit (met op de achtergrond de moeder van de koning)

*) Bouwtuin is een nieuw soort gilde op het gebied van natuurlijk bouwen en streekarchitectuur. 

De cursief getypte tekst is overgenomen uit pr materiaal van de Groene Afslag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s