Mei-jarigen

In de maand mei hebben wij 5 verjaardagen in de naaste familie.
Mei is dus meestal een drukke visitemaand, minder in de Coronaperiode.
Twee mei-jarigen vieren dit jaar hun verjaardag niet vanwege de Coronamaatregelen

Eén jarige viert het alleen met zijn ouders; dat zijn wij! Dus daar gaan we heen.
Gezellig met zijn viertjes, helaas kan geknuffel nog steeds niet én is 1,5 afstand verstandig, dus doen we dat! Beregezellig op zo’n speciale dag samen te zijn, met een leuke maaltijd aan een grote tafel en heerlijk eten, gelach en “bijgepraat”
Kortom: we hebben genoten!
Het “sportcadeau” viel in de smaak. (Het kopen op zich was al leuk want hoe vaak in je leven koop je een golfballenvanger?)

Een andere jarige is een kind; hij viert meerdere verjaardagen, bij één van de vieringen mogen wij bij zijn; aanwezigentotaal: 3 volwassenen en 2 kinderen. Ook hier geen geknuffel en 1,5 meter.
Genoten van het gezelschap, het taart eten én de reactie van de jarige op ons cadeau een (groot deel van de verjaardag kropen de kids in en uit de tent)En eergisteren was de laatste mei-jarige van de familie; een uur rijden van ons huis.
Een reis met een heerlijk zonnetje.
We zien 2 zonneparken onderweg waar de zon, na dagen regen nu vrolijk in weerkaatst; langs de snelweg een prachtige berm met klaprozen en koolzaad en boven de weg een verkeersportaal met een aalscholver, wijd open vleugels om te drogen (visjes gevangen in de IJssel misschien?)
Het was een mooie rit.

Ook bij deze jarige geen geknuffel maar elleboog-verjaars-contact en meerdere verspreide vieringen, de ene dag wij, de dag erna vrienden, de dag dáárna andere vrienden!
We genoten van de zon, de tuin en elkaars gezelschap en gelukkig schoten we ook hier in de roos met ons cadeau
Nu maar hopen dat de egel, gezien in hun tuin, de voor hem bedoelde behuizing óók leuk vindt en blijft komen, want dát willen ze graag!


Algemene verjaarsconclusie: De Coronaperiode is over het algemeen NAAR*), je kunt de mensen van wie je houdt, maar waar je géén huishouden mee vormt, niet knuffelen of aanraken; je kunt niet samenzijn met meer dan 4 personen, kortom niet een verjaardag vieren op de ouderwetse manier met de hele kamer vol vrienden en familie.

Maar er zijn ook “minder nare” kanten aan; je hebt méér tijd en aandacht voor elkaar als je met zo’n klein gezelschap bent.
Winkelen is NIET onze favoriete bezigheid ( een feit dat het in Coronatijd NIET kon, vonden we (m.u.v. een enkel ding dat echt NODIG was en dat je nergens lijfelijk kon kopen) dan ook niet erg.
Maar nu was “bijzondere” cadeaus uitzoeken en kopen een UITJE!
We genoten van het uitzoeken en waren dan ook oprecht blij dat ze zo in de smaak vielen!

Toch hopen we dat we volgend jaar mei weer “gewoon” zal zijn!*) Dan heb ik het hier niet over het vreselijke van ziek zijn, ziekenhuisopnames en zelfs overlijden van mensen die je liefhebt maar uitsluitend over de “randverschijnselen” zoals niet bij elkaar kunnen zijn als je dat WEL zou willen.Een gedachte over “Mei-jarigen

  1. Hoi Baars, vele jaardagen in jullie leven, best leuk, maar gezien het corona gebeuren is die “normale” knuffel verboden. Maar je hartenwens zal dit jaar uitkomen : die knuffel zal er weer zijn en naar je lief toe nooit weggeweest,
    Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s