Vijvers en poelen

Vijver

In en aan de waterkant is altijd wat te beleven. Vandaar dat we ook een vijver in de tuin hebben.
De vissen hebben we er zelf in gedaan, maar de waterjuffers, salamanders, schaatsenrijders en kikkers kwamen er vanzelf in.

Bij de vijver kwamen vogels om te drinken (met name in de winter) ook visetende vogels zoals reigers en één keer een ijsvogeltje!

Vijvers zijn bronnen van leven.
Bij iedere vijver die ik tegen kom moet ik even blijven kijken, soms zelfs een foto maken.
Vandaag een fotoselectie van de vijvers en poelen en het leven daaromheen dat ik zag.

Onze vijver, en de grote en kleine vijvers van familieleden.

Wintertafrelen: reiger op zoek naar een lekker visje die hij uit het wak kan halen, een koperwiek dorstend bij de vijver naar een slokje water en badderende spreeuwen.

2 nepkikkers op ’t randje van een vijver én nepkikker met een echte kikker die hem nadoet!

Een hoekje van de imposante, strakke vijver bij Radio Kootwijk

Een poel op een hei, een bosvijver bij Warnsveld en een watertje in Bronckhorst langs het Boelekeerlspad, de hand is van de bullebak himself!
Kinderen werden vroeger voor hem gewaarschuwd: niet te dicht bij het water komen anders zou de Boelekeerl je het water in trekken!

Moeilijk te zien misschien, maar hier klemt een kikker zich vast aan een vis in de vijver van vrienden van ons; men heeft de kikker (met moeite) losgemaakt van de vis, helaas is de vis de volgende dag overleden.

De laatste foto is van de vele vissen in onze vijver, koi’s, sluierstaarten, goudvissen, shubunkins en sarasa’s.
De koi’s kregen (tot op heden) nog geen kleintjes, alle andere soorten wel, vandaar dat er eigenlijk teveel vissen in de vijver zitten.

2 gedachten over “Vijvers en poelen

  1. Goede morgen Baars,
    leven rondom en in de vijver, je maakt er weer iets van, prachtig, is de vis die doodging na een confronterend bezoek van de kikker, ook inderdaad door de kikker gedood? Ben benieuwd, Johannes

    Like

    1. Die kikker die de vis omklemde was niet in onze vijver. Van vrienden gehoord en foto erbij gekregen. Ze hebben de kikker “losgemaakt”van de vis. De vis zwom weg. De volgende dag dreef hij dood in de vijver. Het zou wel “toeval”zijn als zijn dood van wat anders kwam die heftige omarming van die kikker, maar zeker weet je het nooit!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s