Nu bloeiend!

Een struik/ boom die volop in bloei staat nu de magnolia’s en prunussen hun blaadjes, na uitbundige bloei, hebben laten vallen is de wisteria.
De wisteria floribunda (oorspronkelijk uit Japan), Wisteria sinensis  (oorspronkelijk uit China) zijn beiden blauw. De  Wisteria sinsensis alba, is de witte regen.
Er is ook nog de gouden regen (geel) maar die behoort tot een ander geslacht ( is wel verre familie)

Een Wisteria is één van de snelst groeiende  slingerplanten en kan zo’n 2 meter per jaar groeien; de maximale hoogte is zo’n tien meter.
Het zijn winterharde klimmers, ze staan bekend als agressieve planten voor regenpijpen, die kunnen door deze struik volledig in elkaar gedrukt worden (u bent gewaarschuwd)


Ik had gehoord dat de eerste jaren de wisteria soms geen bloemen geeft. Bij ons klopte dat, 7 jaar kwam er geen bloem aan, daarna een paar jaar twee of 3 bloemen in de hele struik en nu, jaren later, is het één blauwe zee van bloemen.

De witte (wisteria alba) zagen we in het hartje van Amsterdam tegen een huis op groeien en bloeien; een echte blikvanger.

Ik had dit blog bijna af toen ik bij familie in de tuin een prachtige, felgekleurde azalea mollis struik zag. Ik maakte foto’s en kon het niet nalaten deze bij dit blog  te plaatsen.

De reden om deze kleurige azalea mollis foto’s bij dit blog te plaatsen is, dat deze heester ook NU bloeit, in prachtige felle kleuren én omdat deze struik ook een “Aziatisch” (Japan) tintje heeft.
Het is familie van de rododendron, alleen verliest dit “familielid” ’s winters zijn bladeren ( vallen de bloemen eens te meer op)

Er valt qua bloeiende struiken veel te genieten deze tijd!
Kijk om u heen, neem waar, drink in, de kleuren en geuren van de natuur, dát kan, óók in Coronatijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s