Souvenir- La Palma

Bijna iedereen neemt souvenirs mee als hij of zij naar een ander land gaat. Sommige mensen doen dat ALTIJD, anderen alleen als ze wat moois zien en weer anderen als ze in een “bijzonder” land  zijn.

Ik besloot wat van de souvenirs die we door de jaren heen mee hebben genomen te laten fotograferen en daar een blog bij te schrijven.

La Palma  is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden
Het onderscheidt zich van ander Canarische gebied door het ontbreken van massatoerisme. Het eiland kent wel ecotoerisme: mensen die het eiland bezoeken komen voor de vele wandelroutes en de bijzondere (groene) natuur

La Palma is qua naam makkelijk te verwarren met Las Palmas, de hoofdstad van de Spaanse provincie Las Palmas  en daarmee ook van Gran Canaria
Deze hoofdstad Las Palmas telde (jan 2016)  378.998 inwoners, ongeveer de helft van de totale bevolking van heel Gran Canaria.


Toen wij La Palma bezochten was deze naamsverwarring al merkbaar op het vliegveld.: Toen we konden boarden bleek er in de wachtruimte een ouder echtpaar te zijn die naar Las Palmas moesten en foutief in de wachtruimte van LA PALMA te zitten [ Heel sneu, het vliegtuig naar hun bestemming Los Palmas bleek toen al vertrokken te zijn]

La Palma is gevormd door vulkanische activiteiten. (ca. 3 miljoen jaar geleden) Het eiland heeft het actiefste vulkanisme van die eilandengroep. De voet van het eiland ligt op 3500 m onder de zeespiegel en het hoogste punt ligt op 2426 m boven de zeespiegel.

Het eiland heeft niet voor niets als bijnaam het groene eiland (la Isla Verde), de natuur is er mooi en het bungalowtje dat we gehuurd hadden keek uit over een dal waarin de verte Santa Cruz lag.
In onze ommuurde “tuin” stonden wat struiken en een boom met bijzondere vruchten, waar mooie pitten in bleken te zitten, het leken wel een soort kievitseieren in het klein. Ik verzamelde er een stel en liet ze drogen in de zon.
Mijn plan was om, als het lukte er gaatjes in te maken en ze als kralen te rijgen.

Later thuis heb ik het geprobeerd de pitten te doorboren, maar de zaden waren hard en het lukte me niet er een gaatje in te krijgen, dus ik bewaarde ze als souvenir.
In dat zelfde doosje zitten ze nog! Mijn zelf gevonden en gedroogde stukjes Palma natuur!

In het zuiden van het eiland La Palma bevinden zich zoutvelden:  de Salinas van Fuencaliente
Als je, zoals ik graag doe, souvenirs mee wil nemen die écht iets over de plek waar je was vertellen én bruikbaar zijn, dan is een busje echt Palma zout, precies het juiste!

Een bijzonder wandeling door het vulkanische gebied van het eiland, zo totaal anders dan de eerdere “groene” wandelingen, was een aparte belevenis.

De laatste dag vond ik (zocht er niet naar) een souvenir die me het vulkanische aspect van Palma voor altijd zou helpen herinneren; een armband met zwart lavagesteente.

Een vakantie lang geleden, die levendig wordt gehouden door een paar memento’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s