Rijen voor winkels

Wij willen een verjaarscadeautje geven, de winkels zijn open, dus wij rijden naar Amersfoort naar een winkel waarvan we weten dat ze dat artikel dáár hebben.

Ik wéét dat kan je ook online kopen, maar van internetkopen hebben we “even” onze buik vol.
Een jarig kind, een bijzonder cadeau én winkels dicht door Covid 19, deed ons internetbestellen.
Ruim voor de verjaardag besteld; levering binnen 7 dagen.
Het is nu meer dan vijf weken verder en we hebben het bestelde nog niet én het artikel hoefde niet uit Taiwan of China te komen maar uit Barneveld
Het telefoonnummer van de zaak waar we bestelde gaf nooit gehoor en op onze meerdere mails werd niet gereageerd. Toen er, eindelijk,  wél gereageerd werd was de strekking van de email ”het is onderweg”. We wachten nog steeds én de-inmiddels- niet-meer-jarige ook.

Vaste lezers van mijn blog weten dat ik in een boerendorp woon, waar een 2 supermarkten, een Kruidvat en een ijssalon tot de weinige basiswinkels behoren. Voor “bijna alles” moeten we dus elders shoppen.
Door COVID 19 hebben we dat dus bijna een jaar niet gedaan (bijkomend voordeel: weinig geld uitgegeven)


Nu dus weer eens shoppen in Amersfoort

Op de drukte NU in het centrum van Amersfoort waren we NIET voorbereid.
De Langestraat was mega druk, voor veel winkels stonden rijen mensen (mét mondkapjes op)
Voor kledingwinkels, maar ook voor de juwelier. (moederdagshopping?)


Gelukkig was de winkel waar wij moesten zijn NIET erg in trek; geen rij; we konden “gewoon” naar binnen lopen. We kochten waarvoor we kwamen, betaalden en……..meteen terug naar huis?
Nee, even “mensen kijken” op een terrasje; er zijn hier genoeg! (zowel terrasjes als mensen)


Als we in Amersfoort zijn gaan we naar de Blauwe Engel, een horeca pand bijna “leunend” tegen de St.Joriskerk: de cappuccino is er heerlijk, een tafeltje in de zon is mogelijk én er komen genoeg mensen langs om te bekijken!

Onze missie was geslaagd. De eerstkomende verjaardag hebben we een concreet cadeau in handen ( in tegenstelling tot de “bon” voor de andere, nog steeds op haar “concrete”, uit Barneveld verzonden” cadeau, wachtende jarige!)

Een gedachte over “Rijen voor winkels

  1. Hallo Baars, jullie vinden online kopen dus net zo erg als ik, jullie en ik ook. Ik mis de mogelijkheid dat watt ik wil kopen niet eerst bekeken kan worden, en nu is shoppen dus ook moeilijk vanwege de lange rijen. Ik kreeg een bericht van een kennis uit de VS: één van de staten, Florida, heeft een wet ondertekend door de Gouverneur dat per onmiddellijk ALLE coronamaatregelen zijn ingetrokken. Voor mij het begin van het einde. Dreigt een andere maatregel, invoeren van een vaccinpas, je gelooft het toch niet !!!! Punt van Mv. Kaag !Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s