Mannen en Porsches

Ik las ergens:

“Porsche rijden activeert deels dezelfde hersenactiviteit als bekende verslavende stimuli zoals alcohol, koffie, chocolade en seks” *)

en dacht toen aan mijn eigen ervaringen met mannen en Porsches.

Een vroegere (mannelijke) collega, dertiger, vrijgezel had 2 oude zwarte Porsches 911; één reed, de ander was om te kannibaliseren. Er was vaak wat met de oude Porsche, maar dan werd er een onderdeeltje uit de andere gesloopt en dan reed die weer.
De collega kwam nog al eens hier thuis en mijn jongens likkebaardden als ze de zwarte Porsche voor de deur zagen staan.
De collega wilde héél graag een vriendin en hij dacht dat het met een Porsche “makkelijker” zou lukken. (niet gelukt in de tijd dat hij mijn collega was)Een collega van mijn man, veertiger, getrouwd met puber dochter, kreeg een bult in zijn nek en ging uiteindelijk naar de dokter: kanker.
Het was operabel en hij redde het.
Toen ik hem, een tijd na de operatie tegenkwam en vroeg hoe het er mee ging, was er alleen maar positief nieuws en, hij bloosde een beetje,  ”Ik heb iets mafs gedaan. Tenminste veel mensen vinden het maf. Ik heb mijn hele leven een rode Porsche willen hebben, nu ik de dood in de ogen keek, heb ik mezelf voorgenomen die ook daadwerkelijk te kopen, dan heb ik dát tenminste gedaan”
Hij was als een kind zo blij met het verwezenlijken van zijn jeugddroom.
Maf? Ik denk van niet. Go for it!
Toen ik hem veel later weer tegenkwam en vroeg naar zijn Porsche kwam er een scheef lachje ”Het was niet echt praktisch met een vrouw een halfvolwassen dochter en een gigantische hond (Briard), toch ben ik blij dat ik het toen gedaan heb”

Ook de derde Porsche was een rode, die van mijn oudste broer.
Gescheiden met één volwassen dochter werd hij “wild”: Een veel jongere vriendin, een rode Porsche, die hij zelfs nog gebruikte als hij zijn krantje ging kopen amper een kilometer van zijn huis.
Of hij die jongere vriendin kreeg dóór die Porsche weet ik niet, wél dat hij zich door het rijden erin, een stuk jonger voelde.
De Porsche werd later verruild door een andere rode sportwagen (waarom de switch weet ik niet meer)
De Porsche had hem, in ieder geval “even” een jong gevoel gegeven

Mannen en Porsches ze hebben wat samen. (Ik ken geen één vrouw die een Porsche heeft of had!)


*)  uit een neurowetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Neurensics ( grootste neuromarketting onderzoeksbureau ter wereld) onder leiding van prof. dr.Victor Lamme Een gedachte over “Mannen en Porsches

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s