KlimaatontkennersUit een Amerikaans onderzoek (Oklahoma State University) blijkt dat de meeste klimaatontkenners MANNEN zijn: 29,6% van de conservatieve witte mannen geloven NIET in de opwarming van de aarde, tegen 14,9% van de blanke conservatieve vrouwen.

Ook Nederlands onderzoek “bevestigt” dan mannen minder milieubewust zijn dan vrouwen:
bv. een Ned. man eet 115 gram vlees per dag, tegen een vrouw 81 gram.
Ook wordt het feit dat meer mannen dan vrouwen een auto (63  tegen 36%) of een brommer  (8 tegen 3%) hebben (onderzoek 2016) wordt hierbij betrokken.
Vrouwen douchen langer en zetten de verwarming (een paar) graadjes hoger, maar scheiden afval meer, maken zich drukker over energie en waterverspilling (behalve dan bij het douchen en de verwarming hoger zetten kennelijk) en kopen minder milieubelastende producten (aldus het onderzoek)

Het beeld van een afvalscheidende man die met een linnen tasje boodschappen doet wordt niet als STOER gezien. Wetenschappers van de Utah State University deden daar onderzoek naar en kwamen door experimenten met proefpersonen er achter dat het voor “vrouwelijk” wordt aangezien goede dingen voor het milieu te doen: voor mannen is dat nou net een reden om DAT niet te doen!

De vergelijking werd gemaakt van een latte sojamelk of een kleurige cocktail op een terrasje drinken: een échte man doet dat niet! (Denken mannen!)

Bullshit denk ik dan: in welke tijd leven we? De tijd dat mijn vader de grootste pudding kreeg en de gordijnen dichtschoof als hij ging afdrogen, ligt toch lang achter ons? Kennelijk niet zover als ik had gedacht.


Er zijn veel dingen onderzocht over het verschil tussen mannen en vrouwen (want verschil is er!)
Bewezen is dat delen van de hersenen, de partiële cortex en hippocampus, bij mannen groter zijn dan bij vrouwen. Mannen hebben dus een beter ruimtelijk inzicht.
Wat niet wil zeggen dat een vrouw niet kan kaartlezen (ik ben er helaas wel zo één die het NIET kan)Er zijn verschillen tussen mannen en vrouwen, sommige daarvan zijn wetenschappelijk bewezen.
Maar er spelen ook “rare” dingen in onze mensenhoofden af, wat al dan niet mannelijk of juist vrouwelijk is
Ik las nu ook dat orkanen met vrouwennamen méér slachtoffers maken dan orkanen met mannennamen; mensen bereiden zich namelijk slechter voor op een orkaan met de naam Alexandra dan een orkaan  die met de naam Alexander aangekondigd is.

Zoiets verzin je toch niet?
Een gedachte over “Klimaatontkenners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s