Bijna Pasen.

Het is bijna Pasen.
Dat zie ik niet aan de paaseitjes in de supermarkt, want daar kom ik met krukken “even” niet.
Ik zag het vanmorgen aan iets anders.
Er lag namelijk een paasei in de vijver!
Het dreef!
Omdat onze tuin verdiept ligt kan ik niet “even” ( met krukken) naar buiten en dat bekijken, ik moest wachten tot mijn lief de vissen ging voeren.
Die vissen trokken zich trouwens niets aan van dat witte ding in hun zwemgebied.

Er ligt momenteel een net over de vijver, een afschuwelijk gezicht, maar de reiger is al meer malen langs geweest om één van onze ( of allemaal?) vissen te verschalken.

Normaal vliegt hij weg zodra we tegen de schuifpui aan tikken, maar de laatste tijd laat hij zich niet meer zo makkelijk wegjagen. Hij heeft honger en wil VIS!
Dus is een (opvouwbaar gemaakt) net de enige optie.

Maar goed, het drijvende ei lag ONDER het net; de mazen van het net zijn té klein om een aanwaaiend ei door te laten. Het ei moet dus in een klein plekje zonder net gevallen zijn en daarna onder het net gedreven. Bijzonder.

Mijn lief voerde de vissen en liet me het ei zien; het was een kunststof ei met een strikje en een lintje eraan. Mijn lief nam het niet mee naar binnen maar hing het in de geelbloeiende forsythiastruik; het staat wel paasachtig!

Uit ons slaapkamerraam zag ik later dat de hele buurtuin vol met paaseitjes hangt, aan hun pergola, in hun struikjes en tegen hun buitenmuur aan; ze hebben er echt een PAASTUIN van gemaakt.
Ik denk dat “ons” vijverei bij hen vandaan gewaaid is.

Hier binnen heeft Pasen nog niet toegeslagen. Mijn lief is niet zo van seizoensgericht versieren, dat is normaal MIJN ding.
De dozen met Paasspullen staan echter op zolder, voor mij voorlopig verboden gebied en voor hem niet zijn favoriete plek, schuin onder de hanenbalken

Wat ik wel binnen “handbereik” had was mijn doosje schapen.

Door mijn ongelooflijk handig pakapparaatje, kan ik, ook al mag ik met de nieuwe heup beslist niet bukken, wel dingen oppakken die laag staan: het doosjes met schaapjes was binnen mijn bereik.
Nu staan er verschillende schaapjes binnen mijn zichtveld, misschien niet Paasachtig, maar wel “lentig”

Behalve schapen staan er nog geschonken witte druifjes en hyacinten in de huiskamer dus met die lentesfeer zit het wel goed.

Ik weet het: één ei maakt nog geen Pasen, maar Pasen is wel in aantocht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s