Souvenirs- Griekse eilanden

Bijna iedereen neemt souvenirs mee als hij of zij naar een ander land gaat. Sommige mensen doen dat ALTIJD, anderen alleen als ze wat moois zien en weer anderen als ze in een “bijzonder” land  zijn.

Ik besloot wat van de souvenirs die we door de jaren heen mee hebben genomen te laten fotograferen en daar een blog bij te schrijven.


Ooit waren we op het eiland Cyprus*), een prachtig, in tweeën gedeeld land met een in tweeën gedeelde hoofdstad (Grieks/Turks)
Om ons geen problemen op de hals te halen (wat in die tijd wel voorkwam met toeristen) zijn we NIET in de hoofdstad (Nicosia= gedeeltelijk onder Turks bestuur) geweest, maar hebben een autootje gehuurd en zijn alleen door het “Griekse” gedeelte van het eiland gaan toeren.
Het Griekse schrift en de Griekse motieven (een motief in de  vorm van een band met steeds herhaalde rechthoekige figuren) fascineert me én omdat ik dáár een jaar ouder werd kreeg ik deze sieraden voor mijn verjaardag van mijn lief.

In een latere vakantie op het Griekse eiland Kreta zagen we een soortgelijk motief in een kleedje.
Ook dat hebben we gekocht; het ligt nog steeds in onze hal boven.

Ook waren we ooit op het Griekse Eiland Zakynthos, maar bij mijn weten namen we daar niets tastbaars van mee, alleen herinneringen.

*)Cyprus werd van oudsher bewoond door Grieken, was onderdeel van Ottomaanse Rijk, toen kolonie van het Britse rijk en in 1960 kreeg het zijn onafhankelijkheid

Een gedachte over “Souvenirs- Griekse eilanden

  1. Ik ben alleen op Kreta geweest, wat veel indruk heeft gemaakt, vooral het eten bereid in een buiteb staande hout oven. Verukkuluk !Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s