Coronamoe

Bijna iedereen is de Corona zat en sommige mensen handelen daar ook naar: de beelden van het Vondelpark illustreerden dat; het wordt weer drukker, er wordt minder/geen afstand gehouden.

De meesten van ons WETEN dat wat we (soms) doen niet verstandig is, maar iedereen wil zijn/haar oude leven terug, en wel NU; het duurt te lang. Sommigen willen een schuldige (of meerderen) aanwijzen en protesteren massaal in het openbaar. Maar het HELPT niet, sterker nog het werkt het virus in de hand; meer mensen samen, méér besmettingen, nog langer wachten voordat het weer normaal wordt.


Een oma (80+) van een kennisje woont in het hartje van Amsterdam, ze houdt zich aan de regels, wil niet ziek worden. Ze is goed ter been en loopt iedere dag een ommetje. De “ommetjes” worden noodgedwongen steeds groter want op de bruggen staan steeds meer mensen in een zonnetje dicht bij elkaar, dán gaat oma NIET over de brug maar een ander straatje door, maar ze wil wel weer naar huis en de weg daarheen wordt steeds vaak geblokkeerd door veel mensen.

De avondklok is voor veel mensen die ik ken, géén echt probleem. Er zijn wel mensen die (door hun werk) wél
’s avonds MOETEN buiten zijn (ze hebben dan een briefje van hun werkgever bij zich) Zij vertelden me dat het écht stil is op de wegen ’s avonds na negenen. Dus dát doen velen van ons WEL (zo min mogelijk bewegingen van A naar B ’s avonds)

Het wordt mooier weer. Ik merk ook in de natuur dat het steeds drukker wordt. In een bos waar we wilden wandelen stonden borden “U kunt ook naar elders verwezen worden” Op de parkeerplaatsen IN het bos stonden parkeerregelaars! ( wij vonden wel een ander plekje waar “maar” 4 andere auto’s stonden)
Ongekend druk in de natuur!

Horecagelegenheden mogen een loketje of snackkar hebben om koffie of broodjes e.d. te verkopen; er wordt gretig gebruik van gemaakt. (Het terras is opgeruimd; de stoelen staan op elkaar)
Als Horecaondernemer ben je blij dat er (door het loketje) tóch wat geld binnenkomt, maar steeds vaker moeten ze “waarschuwen” dat wat de klanten doen, echt NIET kan (stoelen van de stapel pakken en tóch bij elkaar gaan zitten bv)zo vertelde een bevriend Horeca echtpaar.

De lente komt er aan en daarmee het mooie weer. Een voordeel want je kunt méér buiten recreëren, zoals met één iemand in de tuin zitten (toch beter voor de aerosolen dan binnen) maar liever zou je de hele familie weer eens zien; NU nog niet DOEN dus.

We kunnen dan wel laten zien dat we de Corona ZAT zijn*), maar ook dat het ons VERSTAND niet heeft aangetast; laten we afstand blijven houden en de regels in acht blijven nemen, want we willen toch, behalve onszelf ook ELKAAR sparen?
We willen minder zieken, minder doden, maar de weg naar “normaal” is lang en ongemakkelijk; laten we hem niet langer maken dan nodig is.

*)Niet alle regels zijn even zinnig en zeker niet consistent, maar bedenk dat als jij die belangrijke beslissingen zou hebben moeten nemen mét de beperkte kennis van COVID 19 (en haar varianten) zou het DAN veel beter zijn gegaan?
Een gedachte over “Coronamoe

  1. Ik ben wel moe, maar niet van de corona regels. Ik blijf thuis, ga eens per dag een tweetal blokjes om (als ik het niet vergeet) en kom in de avond zeker niet buiten. Bezit mijn ziel in lijdzaamheid. Maar zeker de jongere mensen zullen daar moeite mee hebben, voor hun hoop ik een snelle beëindiging, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s