Nederland, Engeland en Zuid Afrika met COVID 19

In Nederland is de lockdown verlengd tot 9 februari, in andere landen zijn andere regels.


Vanuit Engeland, waar de lockdown tot half februari geldt, zijn ook de scholen dicht, behalve voor de kinderen van verplegend personeel meldt mijn Engelse familie. Mijn schoonzus is maandag aan de beurt om gevaccineerd te worden. De Britse mutatie (B.1.1.7) van het virus rukt daar snel op en schijnt nóg besmettelijker te zijn dan het eerste COVID virus (niet dodelijker wijst eerste onderzoek uit)

Vanuit Zuid Afrika krijg ik andere verhalen van daar wonende vrienden, er is wel een tijdklok ingesteld tussen 21.00 en 05.00 uur, maar restaurants, lunch- en andere eetgelegenheden zijn open tot 20.00 uur. De provincie waar mijn vrienden zitten is er zeer slecht aan toe, veel besmettingen.
De zomerschoolvakanties zijn uitgebreid, de scholen gaan pas op 15 februari open. Reizen in én uit Zuid Afrika mag niet Dáár schijnen geldautomaten grote besmettingshaarden te zijn, men houdt geen afstand, en draagt geen mondkapje.
Ook hier in Nederland hoor je steeds van meer besmettingen, waar onder schrijnende zaken, zoals een alleenwonende oma van een kennisje die gevallen was en een tijd alleen in huis gelegen had. Dat kón zo niet, dus ze werd opgenomen in een verpleegtehuis. In het huis heerste Corona en ondanks alle voorzorgsmaatregelen kreeg ze Corona en lijdt nu ook daar aan.
Om ons heen zijn mensen die zich regelmatig moeten laten testen, in de zorg maar ook (tot voor kort) op scholen én winkelpersoneel.


Sommige mensen kijken uit naar de vaccinatie, voor hen kan het niet vroeg genoeg komen, anderen zullen zich zeker niet laten inenten. Er is nogal wat onduidelijkheid over de vaccinaties, terecht of onterecht?
Wie zal het zeggen?


Toen ik vertelde dat mijn oude schoonzus in Engeland gevaccineerd werd kreeg ik meteen een appje van een vriendin (buiten Nederland) of ik de Noorse berichten over vaccinatie van oude mensen gelezen had. Ik moest toegeven van niet. Ik lees geen berichten over COVID meer, ik word er heel verdrietig van en kán er niets mee.
Adviseren aan mijn Engelse schoonzus zou ik sowieso niet, ieder moet hierin ZELF een keuze maken. Met kennis én met hart: voelt het goed of niet?
En natuurlijk ook wat voor invloed heeft het op de totale gemeenschap als veel mensen zich NIET laten inenten? [Niemand heeft de inenting gehad en bv. 10 jaar daarna nog geleefd, dus hoe weten we wat de gevolgen op de lange duur zullen zijn? En wat is het alternatief? Allemaal COVID krijgen en veel sterfgevallen?]

Ik sprak een jonge, Nederlandse vrouw die gelezen had dat de mogelijkheid tot onvruchtbaarheid aanwezig was als je je laat inenten. IK heb dat NIET opgezocht, alleen tegen haar gezegd dat het erg belangrijk is wie of wat dit bericht de wereld instuurt (misschien de huisarts vragen hoe die er over denkt?)

Iedereen heeft zo zijn eigen beweegredenen waarom hij vaccinatie wel of niet wil.
Het zal nog wel een tijdje duren voor we aan de beurt zijn, eerst de mensen in de frontlinie: de Zorg.

Een gedachte over “Nederland, Engeland en Zuid Afrika met COVID 19

  1. Een ding viel mij op Baars, je beslissing geen berichten meer over de pandemie te lezen, je wordt er verdrietig van en je kunt er niets mee. Fel was ik vorig jaar maart, toen las ik alles en ging er fel tegenin. Nu deel ik je mening volledig: niet meer lezen, ik kan er niets mee en opgefokt blijven zitten ermee, echt niet, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s