Boodschappen online

Verleden week keek ik uit een raam en daar stonden 3 AH-wagens in ons doodlopend straatje.

Conferentie? Ik heb me (welingelichte bron) laten vertellen dat als een bezorger “achterloopt” en dus niet de bezorgtijden gaat halen, er een standbybezorger naar hem toe rijdt en een aantal kratten met boodschappen overlaadt en die gaat bezorgen.

Zelf heb ik het boodschappendoen nooit aan een ander hoeven over te laten maar ik weet (de welingelichte bron weer) dat je een bepaalde tijd kan reserveren wanneer je de boodschappen wil ontvangen. Dat kost (extra) geld, maar dan weet je zeker dat de boodschappen tussen die 2 tijden geleverd worden. Dát zal één van die chauffeurs niet hebben kunnen halen, vandaar wellicht collegabezoek.

Mijn eigen vaste supermarkt brengt ook boodschappen thuis. De boodschappen die ZIJ bezorgen komen niet rechtstreeks van hun distributiecentrum maar uit de winkel.

Regelmatig zie ik jongelui (studenten?) in de winkel lopen met supermarktkarretjes en een digitaal apparaatje in de hand, die kratten met boodschappen vullen, ze werken snel en (naar wat ik kan zien) efficiënt. Vanmorgen om 8 uur waren er véél; af en toe onderling overleg: wat ligt waar?

In deze Coronatijd zeker een zegen voor zieken die geen boodschappen kunnen doen of thuiswerkers die niet weg kunnen.
De chauffeurs dragen mondkapjes, hebben zeeppompjes en ontsmettingsmiddelen in de auto, mogen ivm besmettingsgevaar niet naar binnenkomen, maar voor de deur blijven staan en dáár afrekenen.

Dat leidt wel eens tot “moeilijke” situaties als een klant vraagt of de boodschappen “even” in de keuken neergezet kunnen worden. Iets dat normaal gesproken geen enkel bezwaar is moet nu met een definitief NEEN beantwoord worden. Overal kan immers besmettingsgevaar op de loer liggen.(zowel voor de bezorger als voor de klant)

Onze vroegere overbuurtjes vertelden dat ze allebei Corona hadden gehad (de ene erger dan de ander) De jongste zoon had hun boodschappen gedaan én ze in de keuken gezet!
Nu ligt zijn gezin plat met Corona!
De boodschappen vóór de deur zetten is voor IEDEREEN veiliger!

Een gedachte over “Boodschappen online

  1. Ik stop met reageren op deze pandemie, ik word er suf van, ieder zijn keus en hopen dat het snel afgelopen is, al verwacht ik het niet op korte termijn, johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s