Oliebollen en appelflappen

Dit jaar worden er in de BEL-gemeenten voor de 25 ste keer oliebollen en appelflappen gebakken en aan de man gebracht voor een goed doel (Pax kinderhulp Eemnes*)

Door het Coronavirus kunnen de ca 30.000 oliebollen en appelflappen niet op één lokaliteit door vele vrijwilligers gebakken worden: dit jaar zijn de vrijwilligers in groepjes verdeeld en wordt er gebakken én geschild (verleden jaar zo’n 1200 kilo appels)op  verschillende lokaliteiten.

Dit jaar worden de appelflappen en oliebollen oa. verkocht bij de Cookie drive-in  Eemnes.
Dus geheel Coronaproof; in de auto het erf oprijden, langs het “bestel en betaalhokje” en na deze handelingen , doorrijden tot het afhaalpunt, waar de lekkernijen klaarliggen.
Er waren ook macarons te koop: heerlijke, luchtige, kleine, oranje koekjes. We verwenden onszelf en namen daar ook een zakje van mee ( het is voor een Goed Doel).

We lopen en fietsen de overtollige kerst- en oud & nieuw pondjes er wel weer af.
Ook morgen en overmorgen kunt u nog bij de Cookie Drive- in (Wakkerendijk 31, Eemnes) voor oliebollen en appelflappen terecht.*) De werkgroep van Pax Kinderhulp Eemnes is een actieve werkgroep die zich inzet voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar oud uit Armenië. De werkgroep nodigt om het jaar een groep Armeense, kansarme kinderen uit voor een vakantie in Eemnes en omgeving.


**) Pax Kinderhulp Eemnes heeft ook, met hun logo bedrukte, wasbare mondkapjes gemaakt. Door het kopen van deze kapjes helpt u ook de gezinnen in Armenië met de strijd tegen corona.  Voor elke gekocht mondkapje gaat er ook een exemplaar naar Armenië.
(Maak € 6, – , of een veelvoud daarvan, over naar NL46RABO 0315918527 ten name van Pax Kinderhulp Eemnes met vermelding van naam, adres en het gewenste aantal en u krijgt deze mondkapjes thuisbezorgd.)

Een gedachte over “Oliebollen en appelflappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s