Mondkapjes verplicht

Vanaf 1 december zijn mondkapjes in openbare ruimtes verplicht.
Aan die verplicht hangt ook het soort mondkapjes vast; face shields (spatscherm) mogen niet meer!
De Rijksoverheid schrijft:  Een face shield is geen alternatief voor een mondkapje voor publiek gebruik.

In elke tas en jaszak  zit een weggooimaskertje in zakje, voor het geval dát.
Maar in principe moet je het milieu niet meer belasten met weggooimaskers, vind ik

Ik had wel verwacht dat mijn schermpje eerdaags niet meer zou mogen, ik zal dus vanaf NU een stoffen mondkapje in openbare ruimtes moeten gaan dragen. Het probleem is dat dan mijn bril beslaat en ik weinig tot niets meer zie én moeilijker adem. Een trap opgaan en boven staan te hijgen, terwijl dat zonder mondkapje moeiteloos gaat! Het zogeheten spatscherm was ideaal voor mij!

Ik heb schoonmaakdoekjes en spray voor mijn bril gekocht; het helpt “even” maar kort daarna zie ik toch weer minder (het lijkt ook wel of ik onder zo’n mondkapje zwaarder adem)
Het zal wel tussen mijn oren zitten, maar het is evengoed lastig.

Vandaag ben ik bij een adviserende drogist geweest; ik heb een soort  plastic neuskapje  gekocht dat ik IN het hoesje van het mondkapje kan schuiven waar “normaal” ook de filter zit. Daardoor zal ik minder gaan “hijgen” en zal mijn bril minder beslaan, zegt de drogistendame.

Ik heb er een halfuurtje mee gelopen, zo nu en dan ademde ik nog even zwaar, én zo nu en dan besloeg mijn bril een beetje, maar hiermee kan ik wel leven (liever niet! Liever zonder Coronavirus maar dat al nog wel even duren)


2 Stoffen mondkapjes één voor mijn tas en één voor in de was.Een slimme meid is op haar toekomst voor bereid.
Ik ben er NU klaar voor


Niet iedereen schijnt er overigens “klaar” voor te zijn. In de parkeergarage staan bordjes, maar er liepen genoeg mensen zonder mondkapje. Ik beklaag de politie en boa’s die daar “straks” iets van zeggen moeten en boetes moeten gaan uitdelen.
Dít had je toch niet kunnen bedenken toen je dat vak uitkoos.

Een gedachte over “Mondkapjes verplicht

  1. Hoi Baars, Ja ik ken dezelfde last die ontstaat bij het (moeten ) dragen van een mondkapje, terwijl ik een bril niet meer kan missen, dus bril beslaat en ik adem zwaarder en waarom ? Het enige licht PUNTJE is dat het op straat (nog) niet hoeft Ik zal blij zijn als deze idioterie over is, ik kom bijna niet buiten, ik probeer het wel, maar de tegenzin is groter, geduld bewaren is in ieder geval broodnodig, gedeelde pijn is halve pijn dank Baars, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s