T.v. serie: Doc Martin


Een briljant vaatchirurg in Londen, Martin Ellingham, ontwikkelt van de een op de andere dag paniekaanvallen als hij bloed ziet. Hij moet zijn werk opgeven en besluit huisarts te worden  in een slaperig dorpje in Cornwall (en te hopen dat er weinig “bloederige dingen zich voordoen)
Het stadje waar hij huisarts wordt heet in de serie Portwenn ( in werkelijkheid Port Isaac).

De arts kent dit dorpje van vroeger; als kind ging hij logeren bij zijn tante Joan, die er ook nu nog woont (en hem af en toe even “uitlegt” hoe anders het toegaat in Portwenn dan in Londen”

Voor kijkers die houden van Engeland zijn de beelden van de omgeving al een traktatie. Je kunt je meteen voorstellen dat Engeland en Frankrijk ooit aan elkaar zaten. Cornwall heeft een bijna “Franse” uitstraling maar dan met Engelsen erin!

De huisarts die praktijk had vóórdat Ellingham in Portwenn kwam werd bij zijn voornaam genoemd; In weerwil van wat deze dokter wil; hij verbetert Doc Martin altijd in Doc Ellingham, blijft hij Doc Martin.

De serie is: humoristisch maar heeft ook een “gevoelige” kant, er wordt schromelijk in overdreven, maar tegelijkertijd wordt het stukje “werkelijkheid” daardoor wel duidelijk

Een chirurg is gewend dat er naar hem geluisterd wordt, in Portwenn weten de mensen zelf (meestal) wel wat goed voor hen is; naar de dokter wordt alleen geluisterd als ze het echt niet meer weten óf het hen goed uitkomt. Een aparte ervaring voor een (briljant)  vaatchirurg uit Londen.

Het “loyale” uit een klein dorp komt mooi tot uitdrukking als de dokter zijn (zeer slecht functionerende) assistente ontslaat; het dorp gaat daarna niet meer naar de dokter!

dokterswoning


Martin Clunes speelt dokter Ellingham.
In 2004 werd de serie voor het eerst (door ITV) in Engeland uitgezonden.
In Nederland NU op maandagavond op RTL 8

Een gedachte over “T.v. serie: Doc Martin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s