BeterLevenWeek19-25 okt.


De Dierenbescherming organiseert dit jaar voor de achtste keer de Beter Leven week
Het is een bewustwordingscampagne om ons, consumenten, te wijzen op het Beter Leven keurmerk. Hun slogan is

Beter Leven? Check ‘t label even.


Zelf dacht ik dat veel mensen al bij het boodschappen doen, kijken naar mogelijkheden om diervriendelijke producten te kopen en dat er DUS ook bij boeren met vee steeds meer rekening gehouden wordt met dierenwelzijn. Dat mag misschien zo zijn (meer dan eerst) maar
ik schrok van de cijfers: nog geen 1% van de jaarlijks 450 miljoen dieren in de Nederlandse veehouderij  wordt in diervriendelijkere systemen als biologisch gehouden (bron dierenbescherming)

Om ook verbetering van de rest van het vee voor elkaar te krijgen heeft de Dierenbescherming ( in 2007) het sterrensysteem (hoe meer sterren hoe diervriendelijker de productie) van het Beter Leven Keurmerk ingesteld, een keurmerk dat de Dierenbescherming door onafhankelijke certificerende instelling laat borgen.

De Dierenbescherming schrijft op haar website: Omdat je veel producten niet bij de boer koopt, maar bijvoorbeeld bij de supermarkt en de kiosk op het station, is zelf informatie inwinnen over dierenwelzijn lang niet altijd mogelijk. Het Beter Leven keurmerk helpt je daarmee, door inzichtelijk te maken hoe goed er voor het dier achter je product gezorgd is. Zo weet je waarvoor je kiest en heb je dus ook weer echt wat te kiezen.

Dit jaar vallen onder meer 29 miljoen vleeskuikens, 4,7 miljoen leghennen en 3,7 miljoen varkens onder het keurmerk en zijn 2.000 boeren (200 meer dan vorig jaar) aangesloten bij het keurmerk.


Staat dierenwelzijn op jouw boodschappenlijstje?

Een gedachte over “BeterLevenWeek19-25 okt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s