In een voormalig politiebureau

Toen iemand uit het beveiligingsvak me vertelde over “heilige boontjes koffie” die gemaakt en geschonken wordt in een voormalige politiebureau, dacht ik dat ik in de maling genomen werd, maar het blijkt echt zo te zijn.


Marco den Dunnen, agent en pedagoog en Rodney van den Hengel, reïntegratiedeskundige en sociaal/maatschappelijkvormer zijn ooit, in Rotterdam, een project gestart om jongeren, die om verschillende redenen problemen hebben én geen baan, de kans te geven opgeleid te worden en aan het werk te gaan. De jongeren krijgen ongeveer een jaar begeleiding en coaching.

Momenteel zijn ze gevestigd in het, in 2016 door de politie verlaten, politiebureau aan het Eendrachtsplein 3 in Rotterdam. Het historische gebouw (gebouwd rond 1860) was ooit een school (Bijzondere school voor Middelbaar Onderwijs voor eigen rekening) en heeft in de Tweede Wereld Oorlog, geconfisqueerd door de Duitsers, dienst gedaan als Duitse kazerne.


Nu is  het geschikt gemaakt voor deze nieuwe gebruikers.
(Er zijn ook vergaderruimtes in het gebouw te huur
Op de begane grond zijn is  de sociale koffiezaak Heilige Boontjes gevestigd.

Ze branden en schenken hun eigen  Heilige Boontjes koffie, waarvan de ongebrande bonen afkomstig zijn uit Brazilië, Ethiopië  en Peru. (te bestellen via http://www.heiligeboontjes.com)

Op de vierde verdieping van het gebouw, in het voormalige cellencomplex van het politiebureau is een bed & breakfast( b&b) gevestigd ,waar nog de sfeer van het gevangenisleven te voelen is mét een doorgeefluik én (niet werkende) grendels op de celdeuren. Een “cel” in Penthouse Prison, is vanaf ca.150 euro per nacht  te reserveren (www.airbnb.nl/rooms)

Een gedachte over “In een voormalig politiebureau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s