Mezenlief- en leed

Verleden jaar maakten mijn lief 15 mezen nestkastjes voor de bestrijding van de processierupsen bij de Pitch & Putt golfbaan. En het werkte! Heel veel mezen in de nestkastjes en heel weinig processierupsen in de eiken (middelste foto is van verleden jaar vóór de mezenkasten)


Er waren wel wat “bijverschijnselen”. Zo gingen er spechten de kleine mezengaatjes groter maken om met hun puntige snavels de mezenbaby’s eruit te halen en op te eten.
Zoiets laat de P&P-baan natuurlijk volgend jaar niet weer gebeuren.Mijn mijn lief heeft aanvullend nog 15 metalen plaatjes gefabriekt, die om de gaten geplaatst kunnen worden, zodat het spechten niet meer zal lukken, van een klein gat een groter gat te maken.

Bovendien moesten de nestkastjes vóór de winter allemaal schoongemaakt worden.
Dát hebben de mannen afgelopen week gedaan. Géén prettige klus. In sommige nestkastjes zaten nog eitjes, (Pa en ma opgeschrikte en het nest verlaten?) in andere kastjes vonden ze dode mezenbaby’s (gestorven van honger omdat pa en ma omgekomen waren of niet genoeg voedsel vonden?) en in alle kastjes zat behoorlijk wat mos en dergelijke om het nestje lekker zacht te bekleden.

Nu zijn de kastjes allemaal weer schoon, voorzien van een anti-spechtenplaatje en opgehangen voor mezen inspectie; klaar voor gebruik het volgend voorjaar.


Terwijl er hard gewerkt werd moest natuurlijk ook de gereed gekomen nieuwe terrasoverkapping bekeken worden, een sfeervol extra, extra knus voor een barbecue, regen en voor de brandende zon!

Pitch & Putt Strand Horst
Palmbosweg 4 in Ermelo
Reserveren:Email: strandhorst@pitch-putt.nl of : 0341 552 431

Een gedachte over “Mezenlief- en leed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s