Herfst ?

Een paar keer in de week wordt de supermarkt waar ik mijn boodschappen doe met bloemen bevoorraad. Omdat hun bloemen en planten supergoedkoop zijn ( € 1, of € 3,-), komen daar, zodra de wagen gearriveerd is, veel mensen op af.
Deze keer komt er een dame naar de bloemenman die vraagt of hij chrysanten bij zich heeft.
“Nee, mevrouw, ze zijn al wel te krijgen, maar ze verkopen bijna niet: de meeste mensen willen ze NU nog niet, dat geeft ze al zo’n herfstgevoel zeggen ze.”
De dame droop af. (ik zag niet meer of ze nu andere bloemen kocht)

Chrysanten en dahlia’s geven aan dat het herfst is, of dat dié in aantocht is. Ik ben gek op de herfst maar het moment dat de zomer écht voorbij is, wil ik toch zo lang mogelijk uitstellen.
Dit jaar begint de herfst op 22 september. Op school leerden we altijd dat de seizoenen wisselden op de 21ste van maart, juni, september en december, maar dat blijkt NIET altijd zo te zijn.*)

We hebben nu dus nog formeel een kleine maand ZOMER of één week tot de meteorologische herfst begint. De natuur gaat zichtbaar voor dat laatste!
Bij een wandelingetje gisteren zag ik al heel wat herfstbodes


*) De meteorologische herfst begint altijd op 1 september (de winter op 1 december, lente op 1 maart  en de zomer op 1 juni.

Een gedachte over “Herfst ?

  1. Hoi Baars, Ik heb zo’n idee, dat deveranderingen in het weer, beinvloed zijn door de veranderingen in het klimaat. Eigenlijk kunnen we dus niet meer rekenen met data vastheid, en moeten we accepteren wanneer en hoe, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s