Broekzakbellen

Ik heb een mobiele telefoon, in 1996 van een bezorgde echtgenoot gekregen omdat ik toen nachtdiensten had.
Het geluid ervan staat ALTIJD uit en hij ligt vaker thuis dan dat ik hem bij me heb.
Later noemden de kinderen het “Mama’s koelkast” omdat er inmiddels veel kleinere (en mooiere) mobiele telefoons met meer functies op de markt waren gekomen, maar ik “koelkastje”nog prima vond en geen andere hoefde.

Van een schoondochter kreeg ik  (rond 2008) een klein roze mobieltje; zij kocht een nieuwe en ik kreeg haar oude. Hier kon mijn oude SIM kaart in en ik bleef een telefoonkaart (van €.10 ) kopen.
Jaren later kreeg ik een nieuw mobieltje, het heeft maanden in een la gelegen; ik hoefde niet zo nodig, de oude werkte ook goed.
WordfeudTotdat de kinderen begonnen met het spelletje wordfeud. Ik was altijd al gek geweest op scrabble en dit was (en is) echt MIJN spelletje. Dát spel kon niet op mijn kleine foontje, maar wel op de nieuwe de , in- de- la-ligger.

Een neef installeerde Wordfeud en ik was en ben gelukkig met mijn Samsung (vreselijk achterhaald model volgens velen)

Ik bel er zelden mee, maar app des te meer, speel wordfeud én maak er  foto’s voor mijn blog mee.

buttdialLaatst kreeg ik een appje van mijn stiefzoon: een tekeningetje van een soort kopje met een gezichtje en een telefoon (later hoorde ik dat het kopje ook een NAAM heeft: cuppy!
Ik kreeg meer van dat soort afbeeldingen van hem, allemaal dezelfde.

Geen idee wat hij me hiermee wilden zeggen dus ik appte een vraagteken terug.
Zijn antwoord; hij had niet geappt:  het was een butt dial.
broekzakbellen
Dáár had ik wat meer uitleg bij nodig: Butt dial  = het onbedoeld tot stand brengen van een telefonische verbinding. Mobiele telefoons hebben in contacten de telefoonnummers van bekenden voorgeprogrammeerd. Als het mobieltje in de broekzak bewaard wordt (iets dat veel mensen doen) kan er in de zak druk op het apparaat worden uitgeoefend en bestaat de mogelijkheid dat het scherm geactiveerd wordt of dat er toetsen worden ingedrukt: een bepaalde toetsencombinatie kan een onbedoelde verbinding tot stand brengen.

Daar had ik nog nooit van gehoord. Nog nooit eerder was ik door een broekzak geappt, wél was ik eens eerder door een broekzak gebeld.
Toen ik opnam hoorde ik een vriendin iets tegen haar man zeggen, door de achtergrond geluiden begreep ik dat ze in de auto zaten én dat dit gesprek niet voor mijn oren bestemd was,  dus ik legde neer.
Toen ik het haar later vertelde zei ze dat haar dat al eerder gebeurd was iemand was “zomaar” door haar toestel gebeld!
ZIJ had het toen  NIET over de term butt dials.

Nu  iemand dus wel. Weer iets nieuws van de digitale wereld geleerd!

Een gedachte over “Broekzakbellen

  1. Hoi Baars,
    Ik bezit geen mobiel en mij kan dat van jou dus niet overkomen. Wel herken ik het, want mij overkomt dat ook met de afstandsbediening van de TV, die ik soms achteloos op e bank gooi, er dan op ga zitten, op de bank dus, maar tevens op mijn afstand bediening, je snapt het effect,Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s