Vandaag zag ik een auto met daarop de tekst Reisswolf, secret.service voor een gebouw staan.
Dat “secret.service” maakte me een beetje aan het lachen.
Als je iets in het geheim wil doen dan vermeld je dat toch niet! (of zou met secret. de afkorting van secretariaat bedoeld worden?)
Ik heb ooit bij Van Gansewinkel gewerkt, een afvalverwerkingsbedrijf (later is dat bedrijf samengegaan met een Engelse firma en zijn ze verder gegaan onder de naam Renewi)
Ook daar werd vertrouwelijk papier vernietigd, want daar zal het bij Reisswolf wel om gaan: de vernietiging van archieven en dergelijke.
“Gewoon” afval werd gesorteerd en gestort, maar een velletje papier kan altijd wegwaaien en ergens terecht komen waar het kan worden gelezen. Het vertrouwelijke papier ging in speciaal daarvoor ontworpen containers, later werden de papieren dan in minieme kleine stukjes ( onleesbaar) versnipperd.
Hoe belangrijk dit vernietigen is, werd ooit duidelijk toen een ziekenhuis ging verhuizen en er één dossierkast met (psychiatrische) patiëntendossiers in het verder lege gebouw achterbleef. Het NOS-journaal maakte toen bekend (na eerst de directie van het ziekenhuis te hebben gewaarschuwd) dat de dossiers zomaar voor iedereen die het lege gebouw inging, ter inzage lagen. Afvoeren of vernietigen was “veiliger” geweest.
Dit was nog in het “papierentijdperk”.
Maar hoewel nu veel digitaal gaat, wordt er, ook voor vertrouwelijke zaken, nog altijd ook papier gebruikt.
Ik moest vandaag een tijdje bij het gebouw, waar de Wolfauto vóór stond, wachten en zag dat er 2 van dergelijke blauwe archiefcontainers werden ingeladen. Ook in dát gebouw had men dus nog (vertrouwelijk) papieren.
H oi Baars,
Het resultaat van vele digitale acties is papier: brieven, rapporten, medische verslagen, boeken en wat al niet. Logisch dat de papiervernietigingsbedrijven blijven bestaan al was het alleen maar om onze privacy te beschermen. Je hebt weer een punt naar voren gebracht, los van alle weetjes, is het ook belangrijk.. Johannes
LikeLike