’t Stoepje

Op een markt, in een dorp bij ons in de buurt staat een grote kraam van ’t Stoepje, de bekendste en grootste franchiseformule in brood, koek en banket op markten.
Ik vroeg me af hoe de naam “t Stoepje” is ontstaan. De naam suggereert  iets uit het verleden.  Het verleden dat vaak geassocieerd met ambachtelijke kwaliteit; knap gevonden voor een bedrijf dat “pas” in 1979 is opgericht.
Ik heb de herkomst van de naam nergens kunnen vinden!

broodbusOveral zag je de geel/blauwe /rode wagens op weg naar hun standplaats (zelfs op de boot naar Texel kwamen we er ooit één tegen) onderweg vanaf het moederbedrijf in Spakenburg, of van de regionale distributiecentra in Helmond, Bleskensgraaf en Geesbrug.

stoepjeIk schrijf bewust de verleden tijd ZAG, niet omdat ze opgehouden zijn maar omdat de styling van het bedrijf een metamorfose heeft ondergaan, de kleuren zijn nu zwart/grijs; wagens, verpakking en logo zien er “strakker” uit.
Lang niet alle wagens zijn al zo uitgerust, stapsgewijs wordt deze metamorfose bij de broodkarren uitgevoerd.
“Onze” markt is één van markten die al de moderne “Stoepjeswagen” heeft !
bakker jan
(Normaal gebruik ik geen foto’s met mensen erop, maar deze bakker Jan staat prominent, voor iedereen te zien, groot afgebeeld op de broodkar)
Bakker Jan – hij staat zelf in “onze” broodkar, altijd vriendelijk en vrolijk, een duidelijk geboren mensenmens.

zakje brood

Kennelijk wordt het “verleden” door de nieuwe styling te omarmen losgelaten maar, zo verzekert het bedrijf:  de kwaliteit BLIJFT hetzelfde!

’t Stoepje  is onderdeel van de Market Food Group B.V, een Financiële Holding voor Het Vervaardiging van brood en vers banketbakkerswerk. Het brood, koek én banket wordt  iedere nacht gebakken in 3 (grote) bakkerijen in Spakenburg
Toen ik e.e.a. nakijk zag ik dat ’t Stoepje wekelijks op meer dan 900 markten in Nederland staat  (vanaf 2007 ook op markten in België)
Het slimme distributiesysteem is er op gericht alle producten ovenvers en op tijd op de markten te krijgen en wat betreft onze markt lukt dat prima.

 

 

 

2 gedachten over “’t Stoepje

  1. Hoi Baars,
    Een Holding met een ouderwetse naam en kwaliteits voedsel, waar kom je dat nog tegen? en dan 900 winkels, petje af. Jullie dorp/stad mag daar best blij mee zijn, ik zou zeggen eet smakelijk, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s