Indringer?

Wij hebben goed contact met de buren aan weerskanten al komen we niet bij elkaar over de vloer. Als wij met vakantie gaan hebben we vrienden die onze planten bewateren, ons tuin besproeien als het nodig is, de post uit de bus halen én onze vissen voeren. (Als zij met vakantie gaan doen wij het voor hen)
Het voornaamste van die taken is eigenlijk alles in de gaten houden.
vijver (2) - kopie

Als de vijver lek zou raken als we weg zijn kan dat, dramatische gevolgen voor onze vissen hebben. Dus behalve voeren vinden we het ook fijn als iemand zo nu en dan even kijkt of alles oké is en, indien nodig de vijverfilter schoonmaakt.

brievenbus aan de weg
In de gaten houden geldt ook voor de brievenbussen, wij hebben er één aan de weg (verplicht omdat de gleuf in de deur té ver van de weg is)=brievenbus in de deur Als er post uit  de brievenbus gaat hangen is dat eigenlijk een aankondiging:

De bewoners zijn weg.
En hoewel er tegenwoordig niet erg veel post komt (de krant zetten we tijdelijk stop als we weggaan) kan er toch soms “zomaar” iets uit de bus hangen.

Meestal vertellen we de naaste buren wel even dat we weggaan.
Onze nieuwe buurvrouw zei uit zichzelf dat ze af en toe naar de vissen zou kijken en de andere buurvrouw zou haar auto op onze oprit zetten (als we dat goed vonden en dat vonden we) zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Dat ze méér doen dan alleen maar dát, bleek in deze korte vakantie.
We waren al een tijdje thuis toen ik de buurman voor het eerst zag.
“Er was iemand bij je in de tuin” zei hij en vóórdat ik kon zeggen dat het een vriend zou kunnen geweest zijn, zei hij “Mijn oudste zoon was op bezoek, die zag het ook. Ik zei neem jij de voorkant dan houd ik de achterkant in de gaten”
De zoon was omgelopen en zag een fiets staan en een man lopen. Hij sprak hem aan. Onze vriend zei dat hij, met onze toestemming, de vissen had gevoerd.
De zoon ging terug naar zijn vader met deze mededeling.
“We hadden hem te pakken genomen als hij NIET met jullie toestemming hier was”
Ik bedankte hem voor zijn oplettendheid.

De volgende keer toch ook maar even zeggen als we “iets geregeld hebben” tijdens onze afwezigheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s