Herrie

klein-herrieAls we aan de naaste (nieuwe) buren vertellen dat we een paar dagen weggaan is de reactie van de buurvrouw  “O, dan gaan we in die tijd de ergste herrie dingen doen”
Heel  attent. Ze zijn al maanden aan het verbouwen en het eind is nog niet inzicht, maar ze proberen met herrie-dingen (boren, bikken etc) wel rekening te houden met de buren.
                                        Wij weg.

De dag dat we terugkomen komt de buurman die náást onze nieuwe buren woont naar ons toe; hij klein-herriemaakt excuses voor de herrie van de dag ervoor (alle voegen van zijn huis blijken er toen te zijn uit gebikt)
We zeggen dat we weg waren en er dus geen last van hebben gehad. Hij gaat verder: “Morgen gaan ze voegen, maar dat maakt geen herrie”
Wij blij.

Als we, na weer de eerste nacht in ons eigen bed te hebben geslapen wakker worden is het in ons doodlopende straat je een va-et-vient van busjes. 2 busjes van de voegers, maar ook 2 auto’s en een  gele aanhanger van een bomenman, of liever gezegd 3 boommannen.  Eentje trekt een harnas aan; er gaat gezaagd worden. Een van de andere
nieuwe buren wil de bomen uit hun tuin kort of weg hebben.Ook hebben ze een lange haag, die kennelijk korter moet.
klein-herrieDe herrie van de motorzaag is oorverdovend. Natuurlijk ga ik wel even kijken hoe een (best zware) man hoog in de boom klimt en enorm dikke takken afzaagt; dat zie je niet iedere dag.
Ik hoor de opdrachtgeefster  van achter de heg vragen: “Hoe doen jullie dat met eten?”Dit gaat dus lang duren, begreep ik, want bomenmannen die eten betekent weliswaar even stilte, maar ook                                            dat er ná de lunch weer verder gezaagd wordt.

Waar we vreselijk blij om zijn is dat niet de hele acacia omgaat, daar waren we best een beetje bang voor. De vorige bewoonster van het huis vond de boom, net als wij, prachtig.
Deze dame had meteen al  tegen haar naaste buurman gezegd dat “er wat met die boom zou moeten gebeuren
Als de boommannen om 3 uur klaar zijn met zagen, trimmen en wat dies meer zij, is de boom weliswaar niet meer “in zo’n mooie vorm” maar ze staat er nog wel!
Wij blij


Bloeiende acasia verleden jaar               Bomenman  nu, nét klaar

 

Een gedachte over “Herrie

  1. Soms moet je wat over hebben ten aanzien van je buren. Ze doen volgens jouw berichtgeving hun best jullie zo min mogelijk overlast te geven. En jullie doen dat ook ! Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s