Quatorze Juillet

Ooit, toen de duivel nog een kleine jongen was en ik een jong meisje, leerde ik een jongen kennen, waarvan ik wist: DIT IS ‘M.

In die tijd hield ik een dagboek bij en schreef ik op wat ik meemaakte, voelde en ervoer. Ik schreef: Vandaag heb ik hem ontmoet (geen HEM met hoofdletters want dat was de HEER en die was ik toen nét min of meer kwijtgeraakt)
Dát dagboek heb ik bewaard en zodoende weten we, mijn lief en ik, op welke dag PRECIES wij elkaar ontmoet hebben.

Toen we later, getrouwd en met kinderen op kampeervakanties naar Frankrijk gingen, waren we vaak op onze ontmoetingsdag in Frankrijk; men stak daar dan vuurwerk af.
Dát vuurwerk was natuurlijk voor de viering van Quatorze Juillet; de Nationale Feestdag in Frankrijk; het feit  wordt dan gevierd dat de Franse revolutie (1789) begon met het bestorming van de Bastille  (maar het voelde of dat vuurwerk speciaal voor ons werd afgestoken)

Sindsdien noemen wij onze ontmoetingsdag de bestorming van de Bastille.
Soms gaan we op dié dag uit eten.
Sinds we niet meer naar Frankrijk gaan is er helaas géén vuurwerk meer voor ons op die dag. Gelukkig hebben  we “vuurwerk”  genoeg in ons leven!
14 juli

Een gedachte over “Quatorze Juillet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s