Kabouters

Ooit zag ik een tv programma waarin excentrieke personen iets over hun leven vertelden. Een mevrouw vertelde dat ze achter haar tuin in het bos regelmatig kabouters zag. De camera volgde haar op een tocht door het bos en ze wees aan waar ze het kleine volkje vaak zag. De camera zoomde in op plekken in het mos, waar niets te zien was.
Zij geloofde er echt in, zag ze ook echt; zij had verbeelding!

piggelmeeZelf opgegroeid zonder t.v. met liedjes als “Op een grote paddenstoel rood met witte stippen” en boekjes als Piggelmee  en Klaas Vaak maakten kabouters wel deel  uit van mijn jeugd.

op paddenstoel

Er kwam een tijd dat sprookjes in de ban werden gedaan: niet goed voor de tere kinderzieltjes, kabouters en elfjes bestonden niet ! Een kabouter in de tuin werd beschouwd als een getuigenis van slechte smaak!

kabouterpad
Tegenwoordig zijn de kabouters weer terug van weggeweest; er zijn kabouterthemaparken voor de kleintjes, je kunt kabouterwandelingen doen, compleet met knapzak en kabouterkaartkabouter

Er zijn “gewone”tuinen, die vol staan met kabouters.
Goede of slechte smaak? kleine kinderen zijn er dol op!


Fantasie mag weer.
Geloven in kabouters mag weer; klein en groot!

Een gedachte over “Kabouters

  1. Die vrijheid van denken en Beloven is altijd aanwezig geweest en wordt altijd hevig bestreden. Vrijheid om dat te mogen doen is ons van meet af aan gegeven en dat mogen wij respecteren, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s