In of verkoop van huisraad e.d.

Soms is er iets, van huisraad bijvoorbeeld, NIET kapot, maar wil je het toch niet meer in huis hebben.

Er was een tijd dat onze zonen op kamers gingen en de zonen en dochters van vrienden ook. Al die jongelui hadden spullen nodig. Dus had je een lamp, een oude bank, een kruk of kastje over, dan ging het naar een kamerbewoner.


Mijn lief en ik zijn NIET goed in dingen verkopen. Ooit, vóór er computers bestonden ( Markplaats nog niet bestond) kochten we een nieuwe eethoek en hadden bij de supermarkt een kaartje gezet voor de verkoop van onze oude eethoek; ronde witte tafel met 5 oranje kuipstoeltjes.
Er kwam een dame in een sportautootje, die maar 1 stoel tegelijk kon meenemen en vroeg of wij ze niet wilden komen brengen én of het niet voor de helft van de prijs kon. Ze is, na vertrokken te zijn met één stoeltje, een paar keer terug gekomen, één keer met een kennis die de tafel kon vervoeren. We hebben nog niet de helft van het geld gekregen.
Natuurlijk hadden we eerst het geld moeten vragen en dan pas de eerste stoel meegeven, maar ja, dát hadden we niet gedaan!

Tegenwoordig zijn er sites zoals Marktplaats.
Ik heb er één keer iets via Markplaats gekocht, iets dat NIET meer in winkels te krijgen was en Ik graag iemand cadeau wilde doen..
Ik  werd binnengelaten in een woonkamer waar van alles gebeurde, dat ik niet wilde zien of horen en waar op een tafel “de waar” die ik wilde kopen, lag. Het geld werd me haast uit de handen gerukt door een kleine gast, die van de bank opsprong zodra ik GOED had gezegd.
De moeder vergoelijkte dat ze het geld hem had beloofd. Eéns maar nooit meer!

Laatst hoorde ik iemand, die van een flat kwam en nu een tuin kreeg  zeggen dat hij op Marktplaats eens ging kijken voor een tuinslang! Ik zou niet op het idee komen om voor een tuinslag op Marktplaats te kijken!

Aan de andere kant hoorde ik van iemand die een hele keuken voor €500,- op Marktplaats had gekocht. Precies  dat wat ze wilde; een kookeiland met alles erop en eraan. Er zijn dus echt wel “koopjes”

Mij verlokt het niet!Wat we “over”hebben gaat naar de Kringloopwinkel (die wij altijd Kringspierwinkel noemen)
Voor mij zijn ook de koopjes bij een Kringspierwinkel:  ik kan het voelen en bekijken, het prijsje staat erop en ik koop het in een “neutrale” omgeving, dat is meer mijn ding.

Een gedachte over “In of verkoop van huisraad e.d.

  1. Hai Baars, Ik voel met je mee, dat gesjacher op Marktplaats, met mensen die je niet kent en je dus prompt teleurstellen, zo jammer en niet zo bedoeld door onze Schepper, het brengt je terug tot een houding, die jemabsoluut niet wilt. Zou daarom de huidige crisis in werking zijn gezet, om ons dat te leren ? Het zou zo maar kunnen,Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s