Wat neem je in je op?

Fascinerend vind ik het dat je zintuigen zoveel kunnen opnemen, maar dat je brein die opgenomen geuren, visualisaties of geluiden kan scheiden en prioriteiten stellen; het een boven het ander.
Voorbeeld: je ligt in bed hoort vogels zingen maar ook………… een druppende kraan.
Je geniet niet meer van de zingende vogels, maar wordt volledig in beslag genomen door die ellendig druppende kraan. (oplossing; bed uit, kraan dichtdraaien en van vogelgeluiden gaan genieten of ….in slaapvallen)
lucht

Zo kun je, in gedachten verzonken, volledig voorbij gaan aan het moois dat er te zien is, tot opeens….iets je aandacht trekt; dan kun je helemaal opgaan in een geluid, een geur, een beeld
uienbol

Het is er! Maar zie, hoor, voel, ruik, ervaar je het ook zo?
Wij liepen weer eens een stukje langs tuinen en in bos en dankzij mijn mobieltje heeft mijn lief wat dingen onderweg, die mijn/onze aandacht trokken, gefotografeerd.
We zagen ze daadwerkelijk in al hun schoonheid.

Meer mensen in mijn omgeving ZIEN én fotograferen de natuur; een familielid stuurde me een bomenfoto op, die ik op mijn blog mag plaatsen om er meer mensen van te laten genieten.


Zie hoe schoon dit alles (dit is tevens een oproep om (nog) alert(er) te zijn op de mooie dingen in de natuur en ze echt te bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s