Verkapt duurder óf beter maken

sigarettenpakjeNog niet zó lang geleden, als je een pakje sigaretten  kocht (iets dat je voor je gezondheid  beter NIET had moeten doen) zaten er 20 óf 25 sigaretten in dat pakje (afhankelijk van het merk).De sigaretten werden alsmaar duurder en duurder en toen…kwamen er minder sigaretten in een pakje. NU zijn er pakjes met 19, 22  of 23  sigaretten!

Ander voorbeeld.
c.v.ketelWij hebben een onderhoudscontract voor onze c.v. ketel: ieder jaar kwam er een monteur om de ketel na te kijken en schoon te maken, daar betaalden we een vast
bedrag voor.
De ketel was oud en geadviseerd werd, vóór er reparaties aan zouden moeten gebeuren, een nieuwe ketel aan te schaffen.
Dát deden we.
Het onderhoudscontract bleef bestaan maar het bedrijf meldde dat bij nieuwe ketel het onderhoud de komende jaren best 1x per 2 jaar kon.
Oké, zij zijn de experts (wij willen graag veiligheid en goed onderhoud) maar……… het onderhoudscontract blééf dezelfde prijs per jaar.
Toen hadden we voor hetzelfde bedrag maar 1x per 2  jaar een monteur in huis!

Bedrijven zijn slim in hun prijzen “ongemerkt” te verhogen. Er zullen meer voorbeelden zijn van dit soort praktijken, daarom Blijf alert!

Tot slot zaken die OOK minder zijn geworden maar daardoor beter:
namelijk minder plastic afval!

jumbotasJumbotassen ( bestaand uit 70% gerecycled materiaal) zijn lichter geworden: van 120 gram naar 100 gram. Dat betekent 16,6% minder plastic; 48.900 kilo minder plastic op jaarbasis.
vleeswaren
Ook supermarktketen PLUS is goed bezig:
zij verkleinden in 2019 hun vleeswarenverpakking: 30% minder plastic, 40.000 kilo op jaarbasis.

Een potje bascilicum (Bio+) bij de supermarkt heeft geen potje meer, alleen aan plastic omhulseltje dat van 100% recyclebaar plastic gemaakt is! Door het potje weg te laten is  de plastic reductie van het bedrijf 70%!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s