Sommige coronaregels…..

coronavoorschBIEB: Een vrijwilliger van een één dezer dagen opengaande bibliotheek vertelde over de regels daar:
Klanten (liefs handen op de rug) mogen geen boeken uit de schappen meer halen en terugzetten. Boek gepakt is boek mee naar huis nemen.
Liever heeft de BIEB geen ter plekke boeken uitzoekende mensen, maar klanten die de bieb een mail sturen met de door hen gewenste boeken, zodat de gevraagde boeken klaargelegd kunnen worden.
Als de boeken teruggebracht worden moeten ze op een bepaalde tafel gelegd worden, daar blijven ze 22 uur liggen (veilige marge virus) daarná worden de boeken ontsmet!

Misschien zie ik iets over het hoofd maar kunnen ze niet met handschoenen aan meteen in een ontsmettingsinstallatie gestopt worden?
Hoe  zou zo’n boekontsmettingsapparaat eruit zien?
Boeken met water of stoom reinigen kan niet,  wat dan gas?

Scheidingsstation: Een vriend zijn koffieapparaat begeeft het. Hij koopt een nieuw. Woont op een flat, dus liefst meteen de oude wegdoen. Hij gaat met de fiets, koffieapparaat in fietstas, naar een afvalscheidingsstation. Daar staan mannen in gele jasjes verkeer te regelen. Hij loopt met zijn fiets naar zo’n man en vertelt dat hij een koffiezetapparaat wil wegbrengen.
“Achter de laatste auto aansluiten meneer”
De rij lijkt eindeloos, hij fietst naar huis mét koffiezetapparaat.
Een paar dagen later gaat hij lopen mét koffiezetapparaat in boodschappentas.
Het zelfde verhaal: ”Aansluiten achter de laatste auto”
Dit keer zijn het 4 auto’s. Vriend wacht, sluit aan bij laatste auto en zet koffiezetapparaat in de daarvoor bestemde container en loopt het terrein af (mét lege boodschappentas)

coronaregelsInstellingscoronaregels: Een familielid met een verstandelijke beperking woont in een flatje op het terrein van een instelling.
Normaal kan hij gaan en staan waar hij wil. Hij heeft een gemeenschappelijke huiskamer, waar alle bewoners van zijn verdieping kunnen koffie drinken en maaltijden gebruiken en waar (meestal) een verzorgende aanwezig is om iets aan te vragen of  voor assistentie
Nu, in Coronatijd, zijn er 6 Coronapatiënten in de instelling. (Niet in zijn gebouw, of daar zelfs dichtbij, wél op het terrein!) Voorzichtigheid is dus geboden.
Ons familielid mag NIET meer naar zijn familie; zijn familie mag NIET naar hem toe. Boodschappen moeten bij de benedenflatdeur neergelegd worden, pas als de ouders weg zijn, mag hij de boodschappen daar ophalen.
Nu versoepelen de regels iets. Hij mag 1x per 2 weken naar zijn ouders. Alleen naar HEN en er mag daar dan niemand verder aanwezig zijn!
Hij mag wel weer alleen boodschappen doen.
Als straks de terrasjes weer opengaan mag hij NIET op een terrasje zitten

Ik snap dat voorzichtigheid geboden is, maar deze regels : wél naar AH, niet naar je ouders, nou ja wel naar je ouders maar één keer per 14 dagen. Vind ik vreemd en inconsequent!

Pedicure: Pedicures mocht niet werken tijdens de Coronacrisis.
Logisch,  het is een contactberoep.
Ook daar zijn de regels nu versoepeld en mogen ze nu, mét aanpassingen, weer hun werk doen.

De vaste pedicure van een familielid hoestte en voelde zich niet zo lekker.
Ze liet zich testen. Géén Corona: thuis uitzieken.
Ze was aldoor zo moe en had koorts.
Weer naar de arts, die stuurde haar door naar het ziekenhuis: test.
Uitslag: geen Corona. Ze ging niet werken, voelde zich niet echt lekker
De 3de keer testen, niet alleen wattenstaafje met slijm, maar ook bloed.
Uitslag: Corona.

Een testuitslag is dus niet bindend, dát vind ik angstig.
Je niet zo lekker voelen, testen; geen Corona, en aan het werk gaan en wél Corona hebben (en dus anderen besmetten) is niet wat je wilt. Bij twijfel niet inhalen.

TESTEN: Een kennis heeft koorts en is alsmaar moe. Hij heeft geen (para) medisch beroep dus wordt NIET getest.
Wel of geen Corona? Niet bekend. Zijn baas wil hem NIET op het werk zien; Eerst beter zijn! Geen risico nemen. Slimme baas!
Misschien zou baas een test kunnen regelen? Maar ja, net verhaal gehoord dat test niet 100% goede uitslag hoeft te geven, dus……………….

 

 

4 gedachten over “Sommige coronaregels…..

 1. Het klink allemaal nogal warrig en tegenstrijdig, Ik moet nog steeds denken aan de griep vaccinatie van 2 of 3 jaar geleden, de laatste die ik genomen heb, waarmee ik zo ziek ben geworden, dat op dat moment het besluit werd genomen door mij nooit meer een vaccin te accepteren. Ben benieuwd hoe dat zal gaan verlopen, gezien de verantwoordelijkheid die een ieder van ons heeft voor zijn eigen gezondheid Johannes

  Like

  1. Niet alleen voor zijn eigen gezondheid OOK die van anderen. Dát vind ik het moeilijkste in deze tijd.Ik wil NIEMAND in gevaar brengen, dus kom NIET bij kwetsbare personen. Tegelijkertijd voelt dat ook als “in de steek”laten.
   Ik wil niet degene zijn die iemand zou kunnen aansteken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s