Mannencadeautjes tip: Bird Bier

Al eerder schreef ik over een S.O.S. mannencadeau:  Sokken-Overhemd-Stropdas en meer in het bijzonder over het vinden van cadeaus voor mannen: ze hebben vaak ALLES al.
Een tangetje, een etui, een sleutelhanger; ze hebben het zelf al gekocht! (of eerder gekregen)
Reden waarom veel mannen zeggen: Doe maar niks, ik hoef ECHT niks.
Dat kan dan wel zo zijn maar, op een verjaardag binnenkomen met lege handen, vind IK niet leuk.

Dus verzin ik iets “kleins” dat bijna iedere man kan gebruiken. Dat was wel eens één of meerdere bijzondere biertjes.
Wat daarvan het jammere was (ik heb ook een man die ze wel eens kreeg) dat ze meestal in de koelkast verdwijnen en er géén moment komt dat ze ooit gedronken worden en dat die wel gedronken worden zelden op de lijst komen van favoriete biertjes (en dan zeg ik het voorzichtig!)

Onlangs had ik weer een paar mannenverjaardagen en zag en hoorde over nieuwe biertjes, met ontzettend leuke vogelnamen, zoals Rumoerige Roodborst, Vink heerlijk, Dat is andere koekoek en Dat smaakt naar meerkoet.


We hebben  nogal wat vogelliefhebbers in kennis- en familiekring: dus biertjes gekocht en uitgeprobeerd bij jarige mannen.

koekoekbier
Hij is lekker!

Allereerst een glimlach op de snuit van de jarige door naam en etiket van het bier en ten tweede een later appje  mét foto dat het zo lekker was!

 

 

 

 

Bird-Brewery

Dan nog een leuke bijzaak: de brouwerij,opgezet in 2016  wordt gerund door milieubewuste gasten. Doordat het goed gaat met hun Bird Brewery neemt het waterverbruik én de CO2- uitstoot toe. Dát wordt gecompenseerd:
100 liter bier brouwen is één boom planten!
De bomen worden geplant in samenwerking met partnertrees Trees For  the Future  zij helpen onder meer de bodem beschermen, de biodiversiteit  te vergroten én ze bieden lokaal werk

 

Naast een vast aantal bomen per gebrouwen liter, plant Bird ook een boom voor iedere verkoop in hun webshop én gaan de opbrengsten van vogelweekbier Valkmanschap ook naar het aanplanten van bomen.
Dit jaar planten zij tienduizend bomen en doneren ze 1,2 miljoen liter drinkwater.

Bird-Brewery-Banner-4

Wat ze brouwers (zie boven) zelf zeggen: We brouwen bijzondere bieren voor een breed publiek. Kenmerkend is de balans in de bieren, waardoor de ingrediënten mooi naar voren komen en de bieren toegankelijk blijven voor een breed publiek bierliefhebbers.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s