Poezen passen

kussen
Een frequente lezer wéét dat ik niet gek op katten ben en dat het voorkomt uit het feit dat katten vogels, kikkers en vissen opeten. Ik weet dat dat de natuur is, maar ik hoef het NIET te zien en vind het helemaal vreselijk als het MIJN vissen, kikkers en vogels zijn die gedood, of nog erger halfdood gemaakt worden.

Binnen vind ik het best leuke beesten. Doordat we ooit eens op 3 poezen gepast hebben
( die kwamen niet buiten dus konden géén levende beesten mollen) kwam ik er achter dat ze verschillende karakters hebben waarvan, net als met mensen, de één je meer aanspreekt als de ander.
Inmiddels hebben we al verschillende oppassessies in den lande gehad, van mensen waar we van houden (en probeer ik mijn poezenoordelen opzij te zetten)*)

Onlangs pasten we er op 3. tegelijk. Eén is mijn absolute favoriet en juist met dié heb ik op een dag ruzie gemaakt.
Hij was naar boven ontsnapt (niet door MIJN toedoen) en zat op “onze ” slaapkamer.
Dát is iets dat ik niet tolereer, hij (of zij?) moest daar dus absoluut weg.
De veroorzaker van deze toestand ging boven  kijken en kwam naar beneden met “Hij wil niet”.
Hoezo hij wil niet, ik rende de trap op, zakte op mijn knieën onder het bed en daar zat hij (of zij) lief naar me te kijken; ik was er ongevoelig voor. Alle deuren in de gang dicht, slaapkamerdeur open en kssst onder het bed. Geen succes, dan een klap op de vloer, weg schoot de kat, de trap af, de huiskamer in. Missie geslaagd.

Een half uur later hadden we nog maar 2 poezen (ik tel nog al eens, neem mijn poezenoppastaak zeer serieus) Ik roep, ga lokken met poezensnoepjes (die bestáán).Twee poezen kronkelen langs mijn benen en aanvaarden de gift. Nummer 3 is nergens te zien.
Mijn lief en ik krijgen bijna woorden want ik weet zeker  dat de poes in kwestie beneden gekomen is (hij heeft hem NIET gezien) Tegen beter weten in loop ik toch naar boven, geen poes  te zien (zoals ik al dacht)
Beneden zoeken we nu samen, krakend met het snoepzakje. Zodoende lopen er 2 katten om ons heen te draaien. Ik heb nu hartkloppingen, hoewel  ik én mijn lief ook ZEKER weten dat ze niet naar buiten ontsnapt kan zijn, maar waar…..

Opeens ziet mijn lief een klein rood koppie; de poes zit in een onmogelijk hoekje.
Ik erop af met mijn poezensnoepje. De poes  blaast en trekt zich terug “Rot jij maar op met je ksst, ik zat lekker onder dat bed”
Zal dit ooit nog goed komen?
Ik leg het snoepje vóór de kleine ruimte waar ik nu wéét dat ze daarin zit.
Ze komt niet. Koppig.
Ze lijkt wel wat op me, denk ik.**)

kattenbrokOp een ochtend kom ik naar beneden en wil thee zetten.
Op de grond in de keuken ligt het kattensnoepzakje. Het is beknauwd, nat en vol met nagelhalen. Als ik het oppak voel ik dat er nog wel wat inzit. Helemaal onderin konden ze ( één?) kennelijk niet komen.
Wie heeft het gedaan? Voor eeuwig een raadsel!

Met een hond kan ik lezen en schrijven; zijn gedrag kan ik lezen. Ook toen we een maand er 2 hadden (één oppas beardie en onze eigen beardie) kon ik zien als er iets gebeurd was wie de schuldige was. Maar bij katten?

Dus laat ik het maar zo. De dader wordt NIET gestraft.
Wel sla ik mezelf voor de kop dat ik het zakje niet beter heb opgeborgen.
poezeneten

*) ik pas alleen op poezen van mijn dierbaren.
**)Het kwam na een uurtje of zo gelukkig weer helemaal goed tussen de rode en mij!

 

 

2 gedachten over “Poezen passen

 1. Hoezo Baars, ben jij dan zo koppig ? Vind ik moeilijk voor te stellen gezien al je verhalen, vasthoudend,ja, dat vind ik een beter e term, Johannes

  Like

  1. vasthoudend vind ik ook veel “leuker”klinken. Dank je!
   Mijn moeder zei altijd: “Wat zij in d’r kop heeft, heeft ze niet in d’r gat”
   Krek, zo is’t maar net!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s