Toegangswegen

De (nieuwbouw) wijk*)  waarin ik woon ligt in twee gemeentes en heeft 2 toegangswegen; één vanuit het ene OUDE dorp en één vanuit het andere Oude dorp.
De wijk heeft een oppervlakte van 102 hectare.

Eén toegangsweg loopt onder een appartementengebouw door. Nogal wat bezoekers van de wijk hebben moeite met díe toegangsweg te vinden, omdat het er niet als een weg uitziet.Appartementen aan de ene kant van de weg, die omhoog en weer naar beneden  loopt,  en appartementen aan de andere kant, met  hoog 2 loopbruggen daar tussenin

onderdoorgangDeze toegangsweg is een doorn in het oog van vele wijk bewoners. Er zitten kleine bedrijfjes op de begane grond van dit appartementengebouw, die moeten bevoorraad worden. Soms staat er een auto stil vóór een bedrijfje. Er omheen gaan is niet mogelijk dus als je aankomt en de wijk in of uit wil, zul je moeten wachten.
Er is een parkeerplaats (vlak ná de hobbel). Soms is dat té ver lopen om zware dingen in of uit te laden. Begrijpelijk maar wel irritant. voor bewoners die naar hun huis willen. Er zijn bedrijfjes vertrokken en momenteel staan er een paar van die ruimtes leeg, dus het oponthoudprobleem is  wel minder geworden.

loopbrugIn de loop van de tijd zijn er nog al eens vrachtauto’s tegen de onderkant van de brug aangereden, hoewel de hoogte (natuurlijk) wél op borden vermeld wordt. De laatste (verleden jaar) keer is de loopbrug behoorlijk beschadigd.
De brug moet nóg hersteld worden, een verzekeringszaak, onderdelen die besteld moeten worden én een komende renovatie (vergaand verduurzamen)  van het appartementencomplex houden de “snelle” reparatie van deze loopbrug tegen, hoorde ik onlangs.
Jammer, want net als een voordeur het visitekaartje van je huis is, is ook een  toegangsweg een visitekaartje voor de achterliggende  wijk.
Onze  toegangsweg ziet er al lange tijd troosteloos uit: geen goed visitekaartje!

 

*) Nieuwbouw? De start van het  ene dorp stamt uit de 10 eeuw,  van het andere dorp werd in 1382  voor het eerst melding gemaakt; deze wijk stamt uit  1973.  In verhouding met de “oude” dorpen dus redelijk NIEUW: nieuwbouw dus!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s