Eemnes: Hilt wordt HvE

hilt
In Eemnes werd in 1978 De Hilt, sport- en ontmoetingscentrum geopend. Onlangs, januari 2020 heeft het voorgoed haar deuren gesloten en zal het duurzaam worden gesloopt om plaats te maken voor woningen.

hilt2

Er  voor in de plaats is een nieuw multifunctioneel sport- en cultuurcentrum gebouwd:
HvEHet Huis van Eemnes, kortweg HvE genoemd. Bij de bouw van dit complex was het uitgangspunt van het college dat er een kwalitatief goed gebouw voor de komende 50 jaar werd neergezet.
Het team bestaat uit een bestuur, directie, vast personeel, oproepkrachten en vrijwilligers.
Bij elkaar zijn dat zo’n 40 personen. Met elkaar hebben zij de ambitie om het Huis van Eemnes de tweede huiskamer van Eemnes te laten worden.  Je kunt er boeken lezen, koffie drinken, heerlijk lunchen, sporten, genieten van een mooie voorstelling en nog veel meer!

vlooien

Dat “meer” was vandaag een vlooienmarkt met 160 kramen. Het was er ontzettend druk en alle parkeerplaatsen  waren vol. Maar dat heeft ons niet weerhouden. Niet omdat we zo nodig naar de vlooienmarkt moesten, maar wel om eens fijn rond te kijken in dit nieuwe centrum.
We zagen de theaterzaal, de Biep met de trap en de makkelijke stoelen.

 

Vanuit de ramen zagen we de kunstgras sportvelden en de parkeerplaats met de kerk in de verte

 

én het speelveldje met de multifunctionele skatebaan.Niet alleen om op te spelen maar ook wateropvang voor het gebouw. Het wateropvangsysteem van de skatebaan zorgt er namelijk voor dat het regenwater vertraagd afgevoerd wordt naar een sloot. Dat wil wel zeggen dat er tijdelijk water in kan staan, maar daar is de baan tegen bestand.
Eemnes is een pracht, multifunctioneel gebouw rijker! (een vlooienmarkt hoeft voor mij niet meer, maar het was een mooi excuus om eens “overal” in HvE rond te kijken)

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s