Politiek meedenken

Als je je betrokken voelt bij wat er in het land waar je woont gebeurt én iets wil doen (actief of passief) kun je lid worden van een politieke partij*)
Je kunt daadwerkelijk iets doen! Zitting nemen in één van de organen, meedenken**) vrijwilligerswerk in die partij doen of alleen door lid te worden je steun geven!

Bij een partijcongres komen allerlei dingen aan de orde.
Je kunt er (weer) gemotiveerd worden, naar boeiende sprekers luisteren, soms workshops bijwonen en je bewust worden wat er politiek allemaal speelt.

Bij de partij waar ik lid van ben komen NU moties aan de orde, die uit vóórcongressen en ledenparticipatie zijn ontstaan. Je kunt daar, als lid, momenteel thuis digitaal vóór, tegen of blanco op stemmen.
Dergelijke moties lezen (bestuderen soms) laten je weer (al dan niet diep) nadenken over wat JIJ belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld dat jouw partij samen gaat met een andere partij bij de eerstvolgende verkiezing? Ben je vóór of tegen een algeheel vuurwerkverbod? Zulke vragen zetten je aan het denken.
Mij in ieder geval wel.

In Nederland polderen we wat af. Er zijn veel politieke partijen met soms andere uitgangspunten  (filosofie, religie) en daardoor soms (erg) afwijkende standpunten. Ik neem aan (ik heb een positieve instelling) dat ze allen het BESTE met Nederland en haar inwoners voor hebben.
Ze kunnen klein (weinig invloed) of groot (véél invloed) hebben.
De invloed  van de partijen maken wij, stemmers, uit!
Welke koers de partijen volgen maken ook de leden uit!

DOE
politiek

 

 

*) Geen één partij heeft precies JOUW gedachtegoed, zoek (en vindt) de partij die het dichtst bij je staat en “denk mee” over de koers van die partij. Denk niet dat het “niks uitmaakt” wat je zegt of doet, je bent één radertje van die politieke machine en vele radertjes doen die machine lopen!

**) Bij bijna alle partijen kan dat; dat heet democratie

Een gedachte over “Politiek meedenken

  1. Je gedachtegoed is nog immer levendig, vergelijkend met dat van mij, besteed ik mijn tijd aan andere zaken, voor mij welzo belangrijk op dit moment in mijn leven. Ik heb bewondering voor de mensen van mijn leeftjd, die nog midden in het leven staan, Baars, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s