Botte bijl

Er was een tijd dat onze gemeente een heel slechte financiële positie had ( ik weet dat uit betrouwbare bron want ik zat toen in een steunfractie en was aanwezig bij alle gemeenteraadsvergaderingen)
De groenvoorziening en het onderhoud daarvan stond toen heel laag op het prioriteitenlijstje van de gemeente. Er werd toen,  vanwege de financiële positie, voor het zogeheten “industrieel groen” gekozen. Dat wilde eigenlijk zeggen, niets aan doen tenzij het ( bv grasmaaien) noodzakelijk was. Over wat noodzakelijk is in deze, valt te twisten.

kandelaber
Sinds er (nog) een nieuwe wijk in onze gemeente gebouwd is en er massa’s dure huizen verkocht zijn, is er weer geld en wordt onze (oude) wijk opgeknapt. Nu wordt het achterstallig onderhoud ingehaald.
Bomen worden gekandelaberd,  groen wordt gesnoeid, bomen worden omgezaagd, straten worden opgebroken vanwege boomwortels etc.

(Bijna) alle stukjes Openbaargroen worden (zeer) kort gesnoeid. Dat zal wel nodig zijn, hoewel het er nu niet gezellig uitziet.
Maar hoe het gesnoeid is!!! Alsof er met botte bijl doorheen gejaagd is

Liefdeloos gesnoeid. Het doet me pijn als ik er naar kijk. En kennelijk mij niet alleen.
Er staan stukken over in de lokale krantjes en er is over geklaagd bij het spreekuur van de wethouder die openbaargroen in haar portefeuille heeft. Ze is er naar gaan kijken en “heeft geschokt gereageerd”  Ze liet de burgers weten dat haar verzekerd is, dat het allemaal goed komt.
Of er actie ondernomen wordt tegen het betreffende bedrijf die deze kaalslag heeft gepleegd is mij niet bekend (ik vermoed  van niet)

Vanmorgen hoorde ik geluiden van groenzaag/hakmachines, en aangezien ik er toch uit moest ben ik er even langs gefietst. De stukken die gekortwiekt waren zagen er “normaal” uit zonder de rafelige randen van de eerdere plantsoenen.
Wij (bewoners) kunnen rustig ademhalen. Dacht ik.
Totdat iemand me erop wees: waarschijnlijk is dat een ander groenbedrijf van een andere gemeente!
Onze wijk ligt namelijk op het grondgebied van twee gemeenten, de gemeentegrens loopt door onze overbuurmans  tuin (zijn voordeur is in de ene gemeente, zijn tuin in de andere)
Of het een ander groenbedrijf is weet ik niet, dat het een andere gemeente is weet ik nu zeker.
Gelukkig kan het snoeien ook normaal. Of het werkelijk goed komt (zoals de wethouder zegt) met de afgehakte struiken moeten we maar afwachten.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s