Kerstgedoe.

boom2019De aanloop naar kerst is een drukke tijd. Kamers die normaal “slapen” moeten gebruiksklaar worden gemaakt. De zolder die volstaat met overwinterende tuinplanten wordt nog voller door dozen met kerstspullen die niet worden gebruikt maar die wél in de weg staan en spullen die hun eigen plekje hebben moeten weg, om plaats te maken voor kerstboom en andere kerst aanverwante artikelen, kortom : totale chaos. Het komt goed. Het komt altijd goed. Maar de tijd vóór de kerst blijft altijd een hectische tijd.

Je kunt mij geen groter plezier doen dan de hele bups compleet met kerst hier te hebben. Helaas lukt dat niet alle jaren. Vroeger was mijn lief minstens één van de kerstdagen  aan het werk, tegenwoordig zijn het kinderen en familie die met kerst werken moeten. Maar gelukkig kunnen de meesten er wél bij zijn.

trapDe taken zijn, zonder er expliciet over te praten, hier in huis al jaren verdeeld. Ik versier boom,venster en huis en “rommel” wat in alle kamers, mijn lief zorgt dat vóór- en achtertuin elke dag vanaf 4 uur tot ’s nachts stralen van het licht*) kiest het kerstmenu uit en kookt het hoofdgerecht, koopt de drank in én zorgt dat alles het doet en blijft doen. Dat wil zeggen dat er “plotseling” een herder geplakt moet worden, dat er constant herlaadbare batterijen moeten worden verwisseld, dat  als er ergens iets knippert wat niet knipperen moet hij het fixt,  kortom mijn lief zorgt dat alles “werkt” en blijft werken.

Het enige dat ik echt vervelend vind, is het boodschappen doen. Het zoeken naar dingen die je normaal nooit koopt vind ik wel leuk, maar de “verse” dingen die kort vóór de kerst gehaald moeten worden en dan “op” kunnen zijn, bezorgen me milde paniekaanvallen. Het idee dat we “niet genoeg” hebben terwijl het huis vol zit, laat me het angstzweet uitbreken.
Maar verder is het een verwachtingsvolle, blije tijd.
venster

 

*) Het hele jaar zijn we energiezuinig bezig, maar in de kersttijd “mogen” de ledlichtjes stralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s