Kerstpost

Brieven schrijven en ontvangen heb ik altijd leuk gevonden. Ik doe het (heel ouderwets) ook nog steeds. Wel steeds minder omdat er nu mogelijkheden van email en whatsapp zijn.
Er zijn nog steeds (oudere) mensen die géén computer of mobile telefoon hebben, dié mensen schrijf ik! Ik blijf kaarten sturen; voor beterschap, verjaardag, condoleance en soms zó maar.
Waarschijnlijk gedeeltelijk omdat ik zelf post zo fijn vind om te ontvangen.
Ik merk dat er steeds minder kaarten komen. Met verjaardagen en ook met Kerst.
(Met paaskaarten ben ik sowieso de enige die er 6 stuur. Meestal zelfgemaakte want het wordt steeds moeilijker om Paaskaarten in winkels te vinden)

Nu komt de kerstpost er weer aan. Verleden jaar kwamen kort voor kerst e- mails en appjes binnen met plaatjes van kerstcadeautjes die opensprongen, kerstmannen die HoHoHo zeiden en grappige filmpjes. Ik blijf echter blijer met een papieren kaart.

Zelf sturen we het ene jaar zelfgemaakte kerstkaarten en het andere jaar zelfgekochte kaarten.
Mijn lief heeft jaren hele bijzondere en exclusieve fotokaarten gemaakt en zelf heb ik voor ieder familielid of vriend een spreuk uitgezocht en daarmee kaarten geplakt en geknipt, ge3Dd en wat al dies meer zij.

Je moet, voor de ouderwetse post moeite doen en geld uitgeven (postzegels kosten zo langzamerhand een vermogen) In de rij bij het postkantoor staan voor de decemberzegels, naar de brievenbus lopen om de kaarten te versturen en alles met de hand schrijven. IK doe het graag, ben dan bewust bezig met de wens voor díe persoon

kaartenboom
De kerstkaarten die hier binnenkomen worden opgehangen in een, door mijn lief geknutselde kerstboom. Die gaat pas hangen als de eerste kerstkaart gearriveerd is.
En dat is dit jaar afgelopen dinsdag gebeurd. Dit keer was niet de eerste kaart uit het buitenland, zoals meeste jaren gebeurt. (Twee daarvan kwamen gisteren)

Waarschijnlijk is de kerstpost over een paar jaar voorbij en is het beroep van postbode ook uitgestorven.
Aan mij zal dat niet liggen, ik blijf sturen.

 

Een gedachte over “Kerstpost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s