Voorbijgaan aan de Sint

kerst wc2Overal hangt al kerstverlichting, terwijl Sinterklaas nét in het land is gearriveerd (hier afgelopen zaterdag pas) Soms heet het  “winterverlichting”,  sneeuwvlokjes of ijspegels in plaats van kerststerren of kerstballen: een soort compromis dus.

Ik las een onderzoek van Kieskeurig waaruit blijkt dat wij (Nederlanders) méér geld uitgeven aan Kerst dan aan Sinterklaas.
56% van de Nederlandse consumenten legt cadeautjes onder de kerstboom
Zou het daarom zijn dat etalages  vroeger met kerstspul staan dan jaren geleden?

kerstverlichtingPersoonlijk ben ik gek op tuinverlichting in de winter. Onze buren hebben zeker al een week de hele tuin sprankelend!
Leuk, maar zelf begin ik pas op 6 december, als Sint met gevolg weer vertrokken is.
Jammer trouwens dat we de Sint altijd wél inhalen (liefst met een stoomboot) maar nooit uitzwaaien!

Sommige mensen hebben nu al een kerstboom (goed ‘s avonds te zien bij flats) De kerstperiode duurt zó extra lang. De kerstboom zelf omhakken bij Staatsbosbeheer is pas 7 december, dat is dit jaar ons plan weer, dus tot zo lang moeten wij sowieso nog wachten!
feestdagen

2 gedachten over “Voorbijgaan aan de Sint

  1. Mij is opgevallen door deze blog, dat je een enorm traditiegetrouw mens bent. Anders gezegd: medebeschermer van onze tradities. Het siert je, Johannes

    Like

    1. Je hebt gelijk. Ik bent niet star, maar houd wel tradities, indien mogelijk, in ere.Als er een traditie “uitvalt”( zoals toen de kinderen niet meer tijdens de kerstnacht meegingen naar de kerk) probeer ik een nieuwe” traditie” in te voeren ( met de kerstnacht vertelt nu om beurten iemand een kerstverhaal)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s