Vereeuwigd

Al een paar keer eerder had ik een banier gezien met daarop de aankondiging voor de expositie “Vereeuwigd”- Krachtcentrale Huizen.

Nu we vandaag “in de buurt” waren en een eind in de natuur gewandeld hadden voelden we ons “sterk ”genoeg om daarna deze expositie te gaan zien.
Er zijn namelijk foto’s te zien van 24 ernstig zieke mensen mét daarnaast een citaat van de mens die geportretteerd is.

Ik denk dat 24 foto’s genoeg is om in 1 keer te bekijken. De foto’s zijn namelijk best confronterend, maar vooral erg mooi. Als je zelf het een en ander heb meegemaakt en door een dal (dalletjes) bent gegaan, of mensen van nabij (bijna) ten onder heb zien gaan “herken” je soms een oogopslag, een gelaatsuitdrukking. Géén van de foto’s vond ik zielig of meelijwekkend. Niet voor niets is de ondertitel van de tentoonstelling KRACHT.

Barbara Galvacs
fotografe: Barbara Gavacs

Wat opvalt als je de citaten leest, dat het leven deze personen dan wel geslagen heeft, maar dat ze nog wel rechtop staan. Alle foto’s waren mooi, hoewel dat misschien een aparte woordkeuze is voor portretten van ernstig zieken mensen; met veel zeggingskracht zijn misschien toepasselijkere woorden. Hoewel mijn eerste indruk bij sommige foto’s was; MOOI.

Een dergelijke tentoonstelling schijnt vorig jaar ook geweest te zijn, toen heb ik zelfs de aankondiging niet gezien. Evenals toen hebben ook nu weer Belgische en Nederlandse fotografen werken geleverd, zo las ik.

Niet voor iedereen, deze tentoonstelling, denk ik.
En tegelijkertijd denk ik ook: IEDEREEN zou dit moeten zien. Je kunt er kracht uit putten en/of dankbaar zijn dat het leven je niet (zo erg) geslagen heeft.
Zelf leek het of mijn hart, bij het lezen van zoveel “hartenkreten” overliep van liefde voor de medemens ; wat een moed! Wat een veer kracht!

 

Tot en met 8 december te zien in de KrachtCentrale, Huizen

Een gedachte over “Vereeuwigd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s