Laat het donker zijn!(26/10)

Ontstaan van het licht Genesis 1:3  En God zei; Er zij licht, en er was licht.
(het eerste boek van de bijbel)
Ontstaan van het kunstlicht: 1879; Thomas Edison verlicht een straat in Menlo Park     (New Jersey)

Dit jaar wordt voor de 15e keer de Nacht van de Nacht door Natuur- en milieu Organisaties georganiseerd. Nederland dooft dan massaal haar lichten*)
Zó wordt de mens (weer) bewust gemaakt van de lichtvervuiling **) én de energiebesparing én hoe mooi het donker is (én de dieren- en plantenwereld heeft voor één nacht echte rust)
Bedrijven en gemeenten doen voor één avond/nacht hun (reclame) lichten uit en er worden overal donkerevenementen georganiseerd.
Dit jaar op 26 oktober

Op https:/nachtvandenacht.nl/activiteiten// kun je zien welke activiteiten er bij jou in de buurt worden georganiseerd!
Geef je op en laat je verrassen hoe mooi de duisternis kan zijn, volg een lezing en word je (nog meer) bewust in hoeveel KUNSTLICHT wij leven, of organiseer “gewoon” een soupertje voor vrienden of familie met alleen maar kaarslicht, ga in de tuin staan en kijk naar de sterren, maak een nachtwandeling, Kortom: geniet van de donkerte!!
zwart

 *) Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte “licht ons land” op van de grote hoeveelheid kunstlicht! Lichtvervuiling

**) De mate van lichtvervuiling kan worden nagegaan worden door middel van de Cassiopeiatest: de zwakste ster die nog net zichtbaar is wordt opgezocht, en via een omrekentabel wordt vervolgens bepaald hoeveel sterren er in totaal te zien zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s