Citaat: P.F.Thomése

“Het boek kan nooit beter zijn dan de lezer”

Deze zin volgt op onderstaand stukje dat in een artikel in de Volkskrant stond.
Om het citaat niet uit zijn context te rukken, herhaal ik ook het, aan deze zin voorafgaand, stukje  (Ook omdat het zo veelzeggend is)

“Lezen is een creatieve bezigheid, vandaar dat niet iedereen het kan.
Een roman lezen betekent dat je een tekst tot leven laat brengen met je eigen gevoelens, gedachten en associaties.
Als je dat allemaal niet meeneemt, is er niets aan.

                                        Pieter Frans Thomése (1958-   ) auteur

 

Een gedachte over “Citaat: P.F.Thomése

  1. Dat geldt voor het lezen van een roman, wat niet zo vaak gebeurt met mij, ik lees veelal boeken, die me iets zouden kunnen vertellen over de inhoud en gebeurtenissen in mijn leven. Daar zet ik voornamelijk mijn verstand, mijn denken in en terwijl ik dit type, lees ik de zin die jou onderwerp van vandaag is en realiseer me, dat verstand alleen het ego uitnodigt dwars te gaan liggen, wat het maar al te graag doet. Gevoelens en creativiteit toevoegen kan wel eens een verruiming van mij ninzicht opleveren, dat is het resultaat van het lezen en laten inwerken van jou stuk,
    dank Baars, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s