Poezenoppas

Zowel mijn lief als ik hebben nooit poezen gehad; we zijn meer hondenmensen.
Het dichtst bij “poezenbewoning” zijn we het eerste jaar van ons huwelijk geweest, toen we inwoonden (gedeelte van een bovenverdieping) en onze hospita een grote, dikke, witte poes had: Bianca.
Soms stond ze mauwend voor onze deur; we lieten haar dan binnen, ze rolde zich op voor de kachel en sliep dan een tijdje (tolereerde onze aanwezigheid) en mauwde weer als ze eruit wilde.
Soms  zagen we haar ’s avonds “luchtboksen” op het gras beneden: ze maaiden dan met haar voorpoten door de lucht om nachtvlinders te vangen (en op te eten).Een bijzonder gezicht: de witte kat in het donker “dansend” op het grasveld.
Ze was voor niets en niemand bang en heeft eens een hond het huis uit gejaagd.

Onze zonen (inclusief “pleeg” zoon) zijn met poezenmeisjes getrouwd; en hebben meerdere katten. Omdat ze wel eens met vakantie willen, passen wij wel eens op de katten. Ze mogen dan van ons NIET naar buiten. We wéten dat het natuurlijkgedrag is, maar we trekken het allebei niet als één van de katten met een (half) dode muis, vogel, kikker of vis binnenkomt.

Omdat ik nauwelijks interesse in katten had was voor mij elke kat hetzelfde: een roofdier wat mij uit de weg moest gaan (en  dat meestal ook deed)
Als je op (meerdere) katten  tegelijk gaat passen ontdek je ook de verschillen in karakter en krijg je ook favorieten!

djengis
Momenteel passen we op katten waar er één van “praat”. De eigenaren worden er wel eens gek van, maar ik vind het ( voor een paar dagen,) leuk! Je hebt  even echt contact met een huisdier, dat meestal gewoon zijn eigen gang gaat.Deze katten wonen in Den Haag, dus daar verblijven we dan ook.

Als we binnen komen en we hebben  de katten aandacht en eten gegeven (en zelf ook een hapje hebben genuttigd) vertrekken we op de fiets naar het Westduingebied. We zijn in een andere omgeving en niet MOET bekeken worden
De fietsen zetten we daar met een ketting aan elkaar (er wonen in Den Haag meer dan een half miljoen mensen, dat voelt toch anders dan in een dorp zoals waren wij wonen)
We lopen het duingebied in, (zand) heuveltje op, heuveltje af, mooie omgeving.
Ook hier mega veel honden (uitlaatservices); ik tel 25 loslopende honden in één duinpannetje!!westduin
Er komt een jonge vrouw op ons aflopen, een kindje in een draagzak op de borst, een wandelwagentje duwend en een kleine meid ernaast. Ze zegt dat ze dit gebied prachtig vindt maar nu wil ze ERUIT, of wij de weg eruit weten. Nee dus. We kunnen onze weg terug naar de fietsen vinden, maar die kant wil ze NIET op. Helaas dan kunnen we haar niet helpen. Ik stel voor het aan een hondenbezitter te vragen, die lopen hier waarschijnlijk vaker en weten vast wel een uitweg.

 

Ze kijkt niet erg enthousiast na deze suggestie
– Ik vroeg het net aan een dame met een hond, ze zei “Ga dan hier ook niet met een wandelwagen lopen”.
Jeetje, wat heb je toch horken van mensen!
We wensen de vrouw met de kindertjes succes en lopen door.
Het begint een beetje te miezeren.
De fiets opzoeken lijkt ons nu wel slim. Als we op de Laan va Poot zijn ( vernoemd naar twee vroegere koddebeiers/ boswachters: Jakob en Willem Poot) begint het harder te regenen. We fietsen rechtstreeks naar ons logeeradres. Vlak daarbij zien we een kleine buurtbibliotheek; een kastje met 8 boeken aan een hek. Ik haal er een dun boekje van Vonne van der Meer uit.( zo’n dun boekje lees ik wel uit in een paar dagen, zodat ik het weer terug kan zetten)
Als het blijft regenen vermaak ik me wel met mijn lief, twee poezen en Vonne.

Een gedachte over “Poezenoppas

  1. Mischa is en een kattenmens en een hondenfan. Ik was een tijdje bij haar in India en beid soorten liepen over haar grond waar ze toen met Hans woonde, goed verzorgd, en dat heb ik gemerkt. Toen ik op een morgen naar buitenstapte, trapte ik in een dode muis, als dank voor de gdede verzorging. Goed bedoeld maar voor mij hoeft het niet, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s