Gemeenteplantsoen

Onze Gemeente had een Plantsoenendienst. Er waren wijkteams ingesteld.
Iedere wijk had zijn eigen plantsoenmedewerkers. Ze waren bekend bij de bewoners, in ieder geval hun gezichten; altijd waren er wel een paar in de wijk aan het snoeien, maaien of onderhoud plegen.

De Gemeente kwam tot de ontdekking dat ook het werk van de Plantsoenendienst goedkoper kon met inhuur in plaats van vaste krachten. Er vloeiden plantsoendienstmedewerkers natuurlijk af en de rest……?

Onze wijk wordt nu gemaaid, gesnoeid door inhuurkrachten.
Waarschijnlijk met een contract waar ze het NET van kunnen doen.
Dus ze rauschen met de maaier over de grasperkjes heen, het gras laten ze liggen (dát opruimen staat NIET in hun contract)
Het riet wordt uit de vijver gehaald met een soort rietwatermaaier en op de kant gekwakt, daar ligt het nu al tijden (een verdrietige hoop rottend riet)

plantsoenGisteren zagen we dat er grasrandjes van een plantsoen waren afgestoken. Het gras tussen de tegels  was niet meegenomen. In het gemeenteplantsoen groeien de brandnetels weelderig; het weghalen staat NIET in het contract.
plantsoen2 

 

Het is zo liefdeloos allemaal. De medewerkers van de plantsoenen dienst hadden hart voor hun werk, zorgden dat HUN wijk er goed bij stond.
Misschien IS het goedkoper, die inhuur, daar heb ik geen zicht op, maar er is ZEKER voor de wijkbewoners een stuk minder woongenot, zoals het er nu uitziet.

Een gedachte over “Gemeenteplantsoen

Plaats een reactie