Kinderen voorbereiden

Toen mijn zoontje naar het ziekenhuis moest, inclusief een nachtje blijven, wilde ik hem voorbereiden. Daarvoor kocht ik een boekje: Nijntje Pluis naar het ziekenhuis.
Daarin werd op kindniveau het e.e.a. over het ziekenhuis verteld. Onder andere ook over dat hekwerk dat voor je bedje komt, zodat je er niet uit kunt vallen. Ik had dat al verteld, maar mijn zoon zei dat hij pertinent niet in een hok wilde slapen. Met het plaatje uit het boek werd het nee, een oké.

Onlangs sprak ik een begrafenisonderneemster die helaas ook kinderen te begraven of cremeren krijgt. Ook broertjes en zusjes wil je op zo’n gebeurtenis voorbereiden.
Zij heeft daartoe de aula, de wachtkamer én de ovens met bouwsteentjes nagebouwd, zo exact mogelijk naar het voorbeeld van de werkelijkheid. Onlangs was er een kindje overleden en heeft ze het nagemaakte uitvaartcentrum aan het broertje en zusje laten zien. De moeder vertelde later dat ze bij de ovens, meteen zeiden “precies zoals  in het klein”.

kittenscannerNu las ik in een ziekenhuiskrantje iets over een Kittenscanner. Weer iets om ( kleine) kinderen voor te bereiden op een, voor hen onbekende gebeurtenis, een MRI ( 0f CTR) scanonderzoek.
De ouders kunnen daar NIET bij aanwezig zijn, dát maakt het voor de meeste kinderen al “spannend”.
Het ziekenhuis heeft de Kittenscanner in de wachtkamer gezet zodat de kinderen er vóór hun eigenlijke onderzoek mee kunnen spelen.
De kinderen kunnen zelf bepalen WIE er in de miniscanner geplaats moet worden; een olifant, kip of krokodil. Als het beest in de scanner ligt kunnen ze zien wat er binnenin (filmpje) de kip, krokodil of olifant zit.

Weer een mooi voorbeeld van hoe kinderen voorbereid kunnen worden

Een gedachte over “Kinderen voorbereiden

  1. Wat zijn we toch met z’n allen goed op weg en zij die er aandacht aan geven, jij dus Baars verspreiden het des te meer. Dat heet volgens mij, evolutie, iets waar liefde voor leeft. Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s