Kleiduiven schieten.

Er was een periode (en misschien nóg wel) waarin het “mode” was om iets te doen met de as van een geliefd gecremeerd persoon. Men liet zich met de as tatoeëren, het werd in een sieraad gevat, verwerkt tot verf en dan in een schilderij en het kon de lucht in geschoten worden in een vuurpijl.
Ik bedacht dat IK het wel leuk zou vinden als mijn as in een kleiduif werd gedaan zodat mijn geliefden erop (op mij)  konden schieten. Dat zou eens wat anders zijn dan een nazit met koffie en cake.

Eerlijk gezegd had ik geen idee hoe kleiduiven eruit zagen en hoe dat hele kleiduifschieten in zijn werk zou gaan.

Onlangs ben ik op een kleiduivenschietbaan (als dat zo heet) geweest. Helaas werd er op dat moment NIET geschoten en had het geregend, dus waren de kleiduivenschietapparaten afgedekt (natuurlijk wel even onder het zeil gekeken)
Ik kreeg  een beetje een idee hoe dat in zijn werk zou gaan én ik vond er heel wat afgeschoten “kleiduiven”.
kleiduiven
Dat was een beetje een teleurstelling: het zijn gewoon ronde van klei gemaakte schijven, wel in verschillende groottes en kleuren.Eigenlijk weet ik niet wat ik verwachtte, misschien iets dat er meer als een vogel uitzag?)

Er lagen ontzettend veel kapotte, maar ook wat hel kleiduiven. Ik nam er één (met barst er in) mee als souvenir maar liet hem per ongeluk uit mijn handen vallen: kapot in heel veel stukjes. (toen nog maar een paar afgeschoten “duiven” gaan halen)
Ze zijn dus best teer.

Waar ik was (Hailes) waren 12 schietplekken onderaan een heuvel. De schietplekken zijn een soort kleine houten hokjes met een afschietmachine (hier helaas afgedekt) ernaast.
Ik had graag gezien hoe dat er toe ging, maar er werd maar 2x in de maand geschoten en dat was TOEN helaas niet.

 

 

 

Een gedachte over “Kleiduiven schieten.

  1. Een kleiduif als atschijf, dat verzin je niet, maar als ik erover nadenk sijpelt het antwoord door de mazen van het net: een vormvolle kleiduif krijgt geen snelheid als hij of zij wordt afgeschoten en snelheid verhoogd de moeilijkheidsgraad om te raken, toch ?Zo zie je maar, zei hij eigenwijs, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s