Engelse camping eigenaardigheden

Engelsen zetten hun auto het liefst IN de tent of caravan. Hun uitzicht vanuit de tent of caravan MOET de auto zijn. Dat maakt Engelse campings vaak erg rommelig. Er komen vaak een paar gezinnen die met elkaar kamperen (ieder in eigen tent, kampeerbus of caravan) kriskras om hun slaapplekken staan dan hun auto’s

De auto parkeren bij zich thuis gaat trouwens ook vaak vlak voor het huiskamerraam. Veel Engelse huizen hebben een geteerde plek voor hun raam waar de auto, soms zelfs 2 staat/staan.(persoonlijk zie ik liever een tuin vanuit mijn raam)

Op een camping “versieren” Engelsen hun tent of caravan vaak. Ze hebben lange zwarte op hengels lijkende stokken, die uitschuifbaar zijn en waaraan ze een vlag ( de Engelse, Schotse of Welsh vlag maar ook piratenvlaggen) Vaak ook nog een windvaan eraan ( of een nieuwe stok ernaast) De windvaan bij voorkeur in de vorm van een vis.
En dan de lichtjes, gekleurd (natuurlijk) soms knipperend, rond de luifel of langs de “mast” maar ook in de grond om de tent. (Ik vroeg de campingbaas waarom ze dat doen. Zijn antwoord: “Dan kunnen ze hun eigen tent makkelijk vinden”)

Engelse kamperende mannen hebben de meest fantastische pyjamabroeken.
Gewoon voor je tent gaan zitten en ’s morgens zien wat er allemaal langs komt: roze met beertjes of woeste gestreepte met allerlei kleuren, maar altijd bijna afzakkend en veel te wijd. (vrouwen hebben trouwens ook vaak dat soort broeken aan, dat noemen we dan “mode”)

droogmolen
Dit jaar zagen we “iets nieuws” op campings: kleine opvouwbare droogmolens.
Een weekendje weg of een “holiday” van 2 weken, er MOET gewassen worden en alles hangt op de minidroogmolen.

De kinderen hebben vaak een fietsje bij zich en  racen over de camping, maar………… allemaal met een fietshelmpje op; de meisjes bijna allemaal een roze.
(Overigens dragen veel volwassen fietsende mensen een helm hier)

Een gedachte over “Engelse camping eigenaardigheden

  1. Engelsen hebben zo hun gewoontes, maar in hun ogen verschilt dat niet van onze gewoontes, al zijn ze anders. ligt daarin niet het acceptatie gebeuren van de medemens ? Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s